Politiek op werkbezoek Arenapark

HILVERSUM Iets met eigen ogen bekijken, is altijd beter dan kennisnemen van zaken die op papier staan. Daarom brengt de raad in mei opnieuw een werkbezoek aan het Arenapark.

Na het politiek vaststellen van de Conceptnota Uitgangspunten Arenapark is het nu tijd om te werken aan een masterplan voor het bedrijventerrein. Diverse zaken zijn nog niet duidelijk en politiek gezien bestaan er nog diverse dilemma's, waaronder bouwhoogte, bouwvolume en de programmatische toedeling zoals de verdeling tussen kantoren, woningen, horeca en sport.

Over deze zaken kunnen de raadsleden in mei in gesprek met stakeholders van het bedrijventerrein. Dit werkbezoek geldt als voorbereiding op het raadsbesluit naar het masterplan. Daarnaast kunnen zij zien welke maatregelen, de zogeheten quick wins, er al genomen zijn.
Nog voor de zomer hoopt projectwethouder Annette Wolthers dat het masterplan besproken wordt in de raad. Hiermee wil zij Nike een handje helpen, want uit een wethoudersbrief blijkt dat het Amerikaanse bedrijf vaart wil maken met de ontwikkeling.


Hilversumse mishandelt en beledigt agent

HILVERSUM Bij de de arrestatie van een voor de politie 'bekende' man heeft zijn vriendin, een 28-jarige Hilversumse, een agent geslagen, geschopt en beledigd. Ook zij is aangehouden.

Het incident vond zaterdag rond 19.00 uur plaats op de Gijsbrecht van Amstelstraat. Agenten zagen daar de man dusdanig hard rijden dat zij erachteraan gingen. Bij het uitstappen was duidelijk, aldus de politie, dat de 32-jarige man onder invloed was.
Omdat de man niet zou willen meewerken is hij 'met enig verzet', aldus de politie, aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd. Omdat zijn vriendin vervolgens een agent sloeg, schopte en beledigde is ook zij aanhouden. Tijdens het vervoer naar het bureau bleef zij beledigen en trappen.

Op het politiebureau werd duidelijk dat de vrouw een slok op had: 2,3 promille. Zij heeft de nacht doorgebracht op het politiebureau.