Op Landgoed Zonnestraal is een speurtocht.
Op Landgoed Zonnestraal is een speurtocht. Foto: Bastiaan Miché

Vrijdag 10 mei

Foto expositie

9.00 uur | Bibliotheek

Fotoclub 't Gooi exposeert tot en met 18 mei een boeiende selectie foto's met bovenstaand thema. Als de realiteit uit haar context wordt gehaald, dan gaan beelden hun eigen realiteit vormen. Het is de wereld van abstracte fotografie.

Open Podium

19.30 uur | Globe in het MCO

Hierbij nodigen wij iedereen uit om op vrijdag 10 mei te komen luisteren naar het Open Podium van Globe van het MCO aan de Heuvellaan 33 in Hilversum. Het Open Podium van Globe is een maandelijks platform voor amateurs en professionele artiesten in Hilversum en omgeving. Je hebt ongeveer 10 minuten voor je optreden, deelname is gratis en er zijn geen audities.

'Mijn Zwervend Hart'

20.15 uur | Theater Kleintje Kunst

We ontvangen Nadja Filtzer, die eerder bij ons optrad met haar voorstelling "Vive Piaf!" Nu speelt ze 'Mijn Zwervend Hart'. Daarin neemt Nadja het publiek mee op de wereldreis die haar Joodse voorouders maakten van Oekraïne, via Parijs, Le Havre en New York naar Mexico – op de vlucht voor de progroms van Stalin. Reserveren: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108. Entree: 17 euro.

Zaterdag 11 mei

Fietstocht

10.00 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde 't Gooi rijdt tijdens het Nationale Molenweekend een dagtocht langs een aantal karakteristieke polder- en korenmolens aan de Vecht. Vertrek is om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum (Museum). U dient zelf zorg te dragen voor een lunchpakket. Deelname kost € 3.00 p.p.. Voor meer informatie, zie www.fietsgilde.nl

Repair Café Hilversum

11.00 uur | De Zoutkeet

Een keukenmachine, audio apparatuur, tuingereedschap, computer of kinderspeelgoed kapot? Laat het repareren in het Repair Café. Voor onze enthousiaste vrijwilligers is het steeds weer een uitdaging om dat wat kapot is te repareren. Kijk op hilversumverbonden.nl/repaircafe voor meer informatie en welke reparatiekennis aanwezig is tijdens het eerstvolgende Repair Café Hilversum.

De natuur onderhouden

13.00 uur | Infoschuur 't Gooi

In het kader van Doen66 gaan we samen met het GNR de natuur onderhouden! Het programma: 13:00 – Inloop 13:30 – Welkom door Karin Kos, directeur GNR. Over het belang van onze natuur, het GNR en vrijwilligers 14:00 – Handen uit de mouwen in de natuur! 15:00 – Koffiepauze 15:30 – Handen uit de mouwen in de natuur! 16:30 – Opruimen en teruglopen naar de Infoschuur 17:00 – Borrel, toespraak D66 18:00 – Einde. Meld je aan via www.d66hilversum.nl/agenda.

Bingo

19.00 uur | Jagerspaadje

Een gezellige Bingo bij BZC'13 . Voor info: j.empelen@chello.nl.

Karaoke

20.00 uur | Grolsch Sportcafé

Lekker vals of juist heel mooi meezingen met de klassiekers of de muziek van nu.

Toneel

20.00 uur | Lopes Dias

Op zaterdag 11 mei en zondag 12 mei brengt MV-Toneel het stuk "Vlinders zijn Vrij" in Wijkcentrum Lopes Dias. Zaterdag aanvang 20.00, zondag aanvang 14.00. Kaarten a € 6,- zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de kassa. Op 12 mei is er een speciale moederdagactie. Koopt u een toegangskaart dan mag uw moeder gratis naar binnen.

Acoustic Gospel Night

20.00 uur | De Deur

De WideSpread Messengers komen naar Hilversum voor een eenmalig concert en jij kunt daar bij zijn! Deze Driemans formatie bestaande uit bas, akoestische gitaar en cajon speelt covers en eigen geschreven werk. Het bijzondere van deze band is dat alle nummers persoonlijk van toepassing zijn op de bandleden. Om 20:00 zullen ze een optreden verzorgen bij Evangeliegemeente De Deur in Hilversum. Zaal open 19:45 Info: 0651507971

Zondag 12 mei

Fietstocht

13.30 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde 't Gooi rijdt op zondag 12 mei de middagtocht 'Natuurbruggen', vertrek om 13.30 uur vanaf de Kerkbrink Hilversum (Museum). De tocht gaat over de natuurbrug "Zanderij Crailoo", het grootste ecoduct ter wereld en over de nieuwere natuurbrug "Laarderhoogt". De bruggen verbinden diverse natuurgebieden van de Utrechtse Heuvelrug. De gids geeft daar uitleg over. Deelname aan de tochten van Fietsgilde 't Gooi kost € 3.00 p.p.

Speurtocht

11.00 uur | Landgoed Zonnestraal

Op Moederdag organiseren de Vrienden van het Gooi, in samenwerking met de gemeente Hilversum, een wandeling/speurtocht voor het hele gezin op Zonnestraal. De tocht van 2,5 kilometer duurt ongeveer een uur. Deelname is gratis voor VVG leden, anderen 5 euro per gezin. Opgave van deelname bij voorkeur via info@vriendenvanhetgooi.nl. Starten tussen 11.00 en 14.00 uur bij het parkeerterrein van Zonnestraal, Loosdrechtse Bos 17 in Hilversum.

Maandag 13 mei

Inloopspreekuur

10.00 uur | Lopes Dias

Weg en Wijzer - een gratis inloopspreekuur voor al je vragen rondom administratie, formulieren, inkomen, toeslagen, voorzieningen, werk en meer. Een team van vrijwilligers (en sociaal werkers) staat klaar om je op weg te helpen. Wij gaan vertrouwelijk met je gegevens om. Meer informatie: bel Versa Welzijn 035-6231100 en vraag naar Anja Wessels of Robin Hessels.

Tai chi

15.00 uur | Viore

Het centrum voor iedereen die leeft met kanker. De docent is ervaren en houdt rekening met wat iedere deelnemer kan. Aanmelden: 035-6853532.