Feestelijke opening van Nieuw Zuid

HILVERSUM Medisch Centrum Nieuw Zuid aan de Diependaalselaan in Hilversum opent donderdagmiddag 9 mei haar deuren. Iedereen die graag het nieuwe gezondheidscentrum wil bewonderen is welkom tussen 15.00 en 18.00 uur. Burgemeester Pieter Broertjes verricht om 16.00 uur de opening.

Binnen het medisch centrum werken Fysiotherapie Douma, Ergotherapie Gooi en Omstreken, Spreektaal Logopedie, DPS Dieetkunde, Amaris Thuiszorg, Inovum Thuiszorg en SEHZ samen. Ook is er een medicatie-uitgiftepunt van Benu Apotheek Kok Minderhout/Kok Diependaal.
De organisaties binnen het medisch centrum willen graag een aed (Automatische Externe Defibrillator) aanschaffen, zodat heel Hilversum Nieuw Zuid daarvan kan profiteren. Op 9 mei wordt deze aed aan de buitenkant van het pand bevestigd, zodat deze 24 uur per dag toegankelijk is.

De bouw van dit centrum is mede door de Stichting Eerstelijns Samenwerking Hilversum Zuid (SEHZ) gefaciliteerd. De SEHZ is een samenwerkingsverband van zorgverleners op het gebied van zorg en welzijn in Hilversum.


'Leven na een beroerte' in Gooizicht

hilversum Amaris Gooizicht is op dinsdag 14 mei, de Europese Dag van de Beroerte, decor van een informatieochtend over 'Leven na een Beroerte'. De bijeenkomst is een initiatief van het verzorgingstehuis en Tergooi.

Neuroloog Dr. D. Herderscheê geeft uitleg over wat een beroerte is, welke risicofactoren er zijn, de medische behandeling en de gevolgen van een beroerte. Psycholoog Herman van Dammen vertelt over mogelijke beperkingen in het dagelijks leven en maatschappelijk werkster Margriet de Jong gaat in op de impact die een beroerte heeft op het leven van een patiënt en zijn omgeving. Tot slot vertellen (para-)medische behandelaren in een open gesprek over het revalidatietraject en de mogelijkheden op lange termijn na een beroerte.
De informatieochtend is 14 mei van 10.30 tot 12.15 uur in Amaris Gooizicht aan de Paulus van Loolaan 21. Aanmelden hoeft niet, maar kan via 035-6256411.