Crowdfunding als steun voor Minka

hilversum "Wat een verschrikkelijk nieuws, heel veel sterkte en kracht toegewenst bij het verlies van lieve Minka, zo'n lieve meid, hartverscheurend." Het is een van de vele reacties op de donatiewebsite getfunded.nl bij het trieste bericht over de 18-jarige Minka. Afgelopen week werd bekend dat deze Hilversumse is overleden.

De Hilversumse werd eind april nog gered nadat zij in het zwembad van camping De Pampel in Hoenderloo bijna was verdronken, meldt Dagblad de Stentor. "Dankzij snel optreden van de campingmedewerkers kon de vrouw succesvol worden gereanimeerd." Afgelopen vrijdag overleed de Hilversumse alsnog.

Klasgenoten zijn daarom onder de noemer 'Samen voor -K (Minka)' een crowdfundingactie gestart om de uitvaart van Minka te bekostigen en andere rekeningen te betalen die de komende periode op haar ouders afkomen. "We willen niet dat zij door financiƫle problemen nog meer zorgen krijgen dan die ze nu al moeten dragen. Door geld in te zamelen kunnen we hen allemaal op dat vlak in ieder geval tot ondersteuning zijn."
De actie - hoe triest het nieuws ook is - is een doorslaand succes. Het streefbedrag van 5.000 euro is binnen een dag al gehaald. Sterker nog, de teller stond woensdagmorgen met zo'n 400 donaties al op meer dan 14.500 euro. En de reacties zijn hartverscheurend: "Veel sterkte en ik zal een kaarsje voor jullie branden als lichtpuntje in deze donkere tijd."