Tim Knol komt naar 't Oor

HILVERSUM Tim Knol komt komende zaterdag naar Platenhuis 't Oor. Samen met Blue Grass Boogiemen geeft de singer-songwriter om 16.30 uur een optreden in de platenzaak aan de Hilversumse Leeuwenstraat.

Aanleiding voor het concertje is de samenwerking tussen Knol en de bluegrassgroep die leidde tot de recent verschenen bluegrassplaat 'Happy Hour'. Voor Tim Knol is dit een nieuw genre, maar de eerste reacties zijn zeer positief. "Tim Knol is natuurlijk een graaggeziene gast bij ons in de winkel en zijn vorige album 'Cut The Wire' stond afgelopen jaar nog in onze top 10", aldus Jorn Hulsman van 't Oor.
Het advies aan belangstellenden is daarom ook om op tijd in de winkel te zijn.


Wielerronde en Dikke Banden Race voor jeugd

KORTENHOEF In Kortenhoef is komende zondag opnieuw de jaarlijkse wielerronde met start en finish aan de Kerklaan. Om 10.00 uur starten er verschillende wedstrijden en om 13.00 uur begint de Decathlon Dikke Banden Race.

Kinderen fietsen op hun gewone fiets één of meer rondjes. De winnaar gaat naar de Landelijke Finale van de Dikke Banden Race. Er wordt gereden in de volgende drie groepen: geboren in 2011-2012, geboren in 2009-2010 en geboren in 2007-2008.
Alle deelnemers krijgen een mooi T-shirt, een herinneringsmedaille en een flesje drinken na afloop. De kinderen dragen tijdens de wedstrijd een helm, beschikbaar gesteld door de organisatie. De kinderen zijn verzekerd tijdens hun deelname. Belangstellenden kunnen zich ter plaatse aanmelden. Deelname is gratis.

Om 14.00 uur zijn de 'groten' aan de beurt. Niet de profs als Mathieu van der Poel of Tom Dumoulin. Maar toch, deze mannen zijn echt geen pannenkoeken. De snelheid ligt ongelofelijk hoog (dik boven de 40 km/uur gemiddeld!) en de strijd is onverminderd hevig.
Op dit moment zijn er bij de Masters 40+ en bij de elite/beloften/amateurs ruim negentig renners ingeschreven. Zij rijden hun rondjes op een omloop van 3.2 kilometer. De omloop bevat verschillende uitdagingen. Publiek is de hele dag van harte welkom bij de wedstrijden.