Hammer weg bij Hilverzorg

hilversum Bestuurder Ben Hammer gaat weg bij Hilverzorg. De topman gaat, zoals hij zelf op twitter meldt, 'een nieuw avontuur aan bij Common Eye'.

De 40-jarige Hammer is bijna vijftien jaar actief als bestuurder. Hij startte als wethouder in de gemeente Hilversum waar hij vooral in het nieuws kwam met de discussie rond de Cocon en Tergooi, vertrok naar MEE en was de afgelopen zes jaar actief binnen de Hilversumse zorggigant. Bij organisatieadviesbureau Common Eye gaat hij per 1 juli aan de slag.


LHBTI-plek officieel geopend

HILVERSUM Wijkcentrum De Geus is al even de thuishaven van platform Hilversum Inclusief. Sinds vrijdag is het centrum aan de Geuzenweg de eerste officiƫle ontmoetingsplaats voor de LHBTI-gemeenschap.

Verantwoordelijk wethouder Karin Walters verrichtte de opening. Dat deed zij met een korte toespraak waarin ze onder meer het belang van ontmoeten aanstipte. Iedereen is welkom in De Geus voor gezelligheid of vragen. "De kastdeuren staan hier open", grapte Jerry Braaksma, voorzitter van Hilversum Inclusief. "Dit is de plek waar we verbinding met elkaar maken."
In februari heeft de gemeenteraad LHBTI-beleid vastgesteld. Naast werken aan locaties voor ontmoeting is er onder andere ook geld gereserveerd voor evenementen. Zichtbaarheid is een van de vijf speerpunten. Zelf hoopt Walters, zo gaf ze vrijdag toe, op een goede dragqueenshow in Hilversum.


Politici spelen tegen G-team

HILVERSUM Wethouder Floris Voorink van Sport en diverse raadsleden strikken komende woensdag de veters van hun voetbalschoenen. De politici spelen dan een potje tegen de G-ploeg van HSV Wasmeer.

Eerder dit jaar speelden de Wasmeerders nog een wedstrijd tegen prominenten van de NOS. Dit keer nemen de Hilversummers met een verstandelijke beperking het op tegen een sportieve afvaardiging van de gemeenteraad. Het eerste fluitsignaal klinkt om 18.30 uur op een van de velden aan de Harry Banninkstraat 2.