GHB-vondst na tips meerdere bouwmarkten

HILVERSUM Na tips van meerdere bouwmarkten heeft de politie afgelopen maandag dertig liter GHB in een woning aan de Koninginneweg in Hilversum aangetroffen. Er is nog niemand aangehouden.

Afgelopen week kreeg de politie meerdere tips binnen van bouwmarkten over verdachte aankopen. Er waren combinaties van grondstoffen gekocht waarmee onder meer GHB kan worden gemaakt.
De politie stelde direct een onderzoek in en kwam uit bij de betreffende woning. Daar is maandag de GHB aangetroffen, in beslag genomen en vernietigd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht; de politie onderzoekt de zaak verder.


Pilot vrijwillige vuurwerkvrije zone gaat door

HILVERSUM Het is nog ver weg, maar Hilversum laat nu al weten dat inwoners ook voor de komende jaarwisseling een beroep kunnen doen op de gemeente als ze in hun wijk of buurt een vrijwillige vuurwerkvrije zone willen instellen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Afgelopen jaarwisseling startte de gemeente een proef met deze zones. Verder wil de gemeente de komende maanden een buurtonderzoek / enquĂȘte of een buurtpeiling houden om te horen welke (aanvullende) wensen bewoners hebben rond de jaarwisseling en inzichtelijk te maken waar deze zones op draagvlak kunnen rekenen.
Terugblikkend op de afgelopen jaarwisseling blijkt - aldus de gemeente - dat een deel van de bewoners blij is met het initiatief. Dat is de reden dat de gemeente de pilot voortzet en bewoners ook komende jaarwisseling bij de gemeente kunnen aankloppen voor zo'n vrijwillige vuurwerkvrije zone. Er waren ook punten van verbetering. Zo zou er eerder over de mogelijkheid van een vrijwillige vuurwerkvrije zone gecommuniceerd moeten worden en kan de plaatsing van de borden die de zones markeren beter. Het initiatief voor de vrijwillige vuurwerkvrije zones gaat uit van de bewoners. Zij kunnen zelf kiezen een deel van hun wijk of straat vuurwerkvrij te maken. De gemeente ondersteunt bijvoorbeeld door het leveren van borden en door tijdens de jaarwisseling een extra oogje in het zeil te houden.