'Deze man zet 59 huizen op zijn kop'

hilversum Het is nog altijd niet duidelijk wat de precieze oorzaak is van de brand van afgelopen week in seniorencomplex de Prinsenhof aan de Schoolstraat. Het onderzoek is nog niet afgerond, meldde een politiewoordvoerder woensdag.

Er lijkt in ieder geval geen sprake van brandstichting. Ondertussen zijn veel bewoners van de in totaal zestig appartementen - de meeste van hen zijn inmiddels terug - de man van het appartement waar de brand uitbrak helemaal zat. "Deze man zet 59 huizen op zijn kop", vindt ook bewoonster Annemarie Bakker. "Hij is regelmatig dronken en je ziet er vaak jongelui omdat hij wiet dealt en mensen in de berging laat slapen."

Zowel burgemeester Pieter Broertjes als directeur Maarten van Gessel van woningcorporatie Het Gooi en Omstreken wil - zolang het onderzoek loopt - niet op deze beschuldigingen reageren. "Over individuen doen we geen uitspraken", zegt Van Gessel op het moment dat een bus vol met bewoners vanuit het Van der Valk Hotel in Amersfoort arriveert.
Veel bewoners verbleven - nadat zij eerst in de Vorstin waren opgevangen - daar het afgelopen weekend doordat alle woningen na de brand onbewoonbaar waren verklaard. Enkele verbleven op eigen verzoek bij familie. Drie bewoners raakten lichtgewond, maar mochten een dag later het ziekenhuis alweer verlaten.

3