Fietsgilde 't Gooi houdt een combi-arrangement met fietsen en varen op de Vecht.
Fietsgilde 't Gooi houdt een combi-arrangement met fietsen en varen op de Vecht. Foto: Bob Wijburg

Vrijdag 24 mei

'Uit de doodse stilte'

19.30 uur | De Hoorneboeg

Stichting Rituals to Root houdt in samenwerking met Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum een interactieve inlevingsavond over liefdevolle stervensbegeleiding en de workshop Liefdevol Levenseinde. Zilla van Dijk deelt hierin haar persoonlijke en professionele praktijkervaring als stervens- en ritueelbegeleider door je mee te nemen op een bijzondere reis. Deze avond is van 19.30 tot 21.30 uur en gratis bij aanmelding op www.dehoorneboeg.nl/lezing-uit-de-doodse-stilte/.

'De Franse Collectie'

20.15 uur | Theater Kleintje Kunst

Na zijn bijzondere vertolking van Bach, muziek en uitleg, nu 'De Franse Collectie'. Als violist probeert Jeroen de Groot zich steeds te vernieuwen in de stukken die hij ten gehore brengt. Zijn fascinatie voor Bach presenteerde hij enkele seizoenen in Bach Recital. Ditmaal richt hij zijn blik qua repertoire op andere componisten. Ravel, Saint Saëns, Chausson en Franck trekken hem aan en vragen om vertolking. Reserveren: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108. € 17,-.

Zaterdag 25 mei

Fietstocht

10.00 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde 't Gooi rijdt zaterdag 25 mei de dagtocht 'Vechtstreek Noord', vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink. Van het centrum van Hilversum naar de oevers van de Vecht voert deze prachtige fietstocht u langs een grote diversiteit aan landschappen. Kosten: drie euro p.p. U dient zelf zorg te dragen voor een lunchpakket. Voor meer informatie over deze en de overige tochten van Fietsgilde 't Gooi, zie www.fietsgilde.nl.

Rommelroute Over t Spoor

10.00 uur | Wijkcentrum de Geus

Buurtbewoners verkopen allerhande tweedehandsspullen vanuit eigen tuin, garage e.d. Bij Wijkcentrum de Geus is deze dag een rommelmarkt, ook kun je hier terecht voor een kopje koffie, versnapering of toiletbezoek. Langs de route zit ook nog een grote kringloopwinkel (Noorderweg 96a) en een loods vol tweedehandsboeken (Cornelis Drebbelstraat 18a / open van 14.00-16.00 uur) Voor meer informatie, zie rommelroute.jouwweb.nl.

KWF

12.00 uur | Run2Day

Op 25-26 mei organiseert Run2Day in samenwerking met Matrix fitness een ludieke 24 uursloopbandchallenge ten bate van KWF Kankerbestrijding. Tijdens deze 24 uursloopbandchallenge wordt er symbolisch in het donker gelopen om in 24 uur zo veel mogelijk geld in te zamelen ten bate van KWF Kankerbestrijding. Deelnemers wordt gevraagd om binnen deze 24 uur een gedeelte voor hun rekening te nemen en zich hiervoor door hun omgeving laten sponsoren.

Bos- en heiwandeling

14.00 uur | Zuiderhof

Loop mee met een wandeling van circa 1,5 uur, georganiseerd door Heikracht. Een sportieve en gezellige ontspanning waar iedereen welkom is. Kijk ook op www.heikracht.nl.

Zondag 26 mei

Dudok

13.30 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde 't Gooi rijdt zondag 26 mei de middagtocht 'Dudok Hilversum', vertrek om 13.30 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum bij het museum. Deze tocht gaat langs de gebouwen van Dudok en eindigt bij het raadhuis van Hilversum. Kosten: 3 euro p.p.

Voorjaarsconcert

15.00 uur | MCO

Koor en orkest van Toonkunst Bussum onder directie van Yiorgo Moutsiaras vieren het voorjaar met werken van Gade (Frühlingsbotschaft), Beethoven (Symfonie Nr. 6 'Pastorale'), Haydn ('Komm, holder Lenz', uit 'Die Jahreszeiten') en Diabelli (Pastoral-Messe in F op. 147). In dit werk doet de stralende muziek soms meer aan Italiaanse opera's denken dan aan een katholieke mis. Toegang € 17,50. Kaartjes via www.mco.nl of aan de zaal.

Maandag 27 mei

Weg en Wijzer

10.00 uur | Wijkcentra

Voor al je vragen rondom administratie, formulieren, inkomen, toeslagen, voorzieningen, werk en meer... Maandag 10.00-11.30 uur: wijkcentrum Lopes Dias, dinsdag 15.30-17.00 uur: wijkcentrum Kleine Lelie, donderdag 10.00-11.30 uur: wijkcentrum St. Joseph.

Dinsdag 28 mei

Koffie-inloop

10.00 uur | Wijkcentrum de Geus

Elke dinsdag en donderdag gezellige inloop vanaf 10.00 tot 12.00 uur. De koffie of thee (met koekje) staat klaar. Gastvrouw of gastheer aanwezig. Bewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen wijze. Loop gewoon even binnen. U bent van harte welkom.

Bewustzijn

20.00 uur | Rozenkruis Centrum

Op dinsdag 28 mei is er bij het Rozenkruis een lezing getiteld 'Bewustzijn, aandacht, volledige aandacht'. Toegang vrij. Koninginneweg 41, 1217 KT Hilversum. Meer informatie op de website www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-5186185

Woensdag 29 mei

Over de Vecht

10.00 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde 't Gooi organiseert op woensdag 29 mei een uniek combi-arrangement met fietsen en varen op de Vecht. U vertrekt om 10.00 uur op de Kerkbrink in Hilversum. Kosten voor de gehele dag 10 euro.

Haak/handwerkochtend

10.00 uur | Hilversum Haakt

Kom je gezellig aanhaken op de haak/handwerkochtend? Ook als je een andere handwerktechniek dan haken leuk vindt zoals breien, borduren of iets dergelijks ben je van harte welkom. Hoe werkt het? Je neemt je eigen materiaal mee en je maakt wat je zelf leuk vindt. Er is gratis parkeergelegenheid. Zie ook www.hilversumhaakt.blogspot.com.