Crailo-idee: straten naar Gooise vrouwen

HILVERSUM Op het nog te ontwikkelen gebied op Crailo kunnen de straatnamen weleens naar Gooise vrouwen genoemd worden. Dat is het idee dat wethouder Floris Voorink met zijn collega's van Laren en Gooise Meren heeft besproken.

De VVD'er maakte deze opmerking vorige week woensdag tijdens de commissie Ruimtelijke Ordening en Wonen. Hij ging in op gezamenlijke vragen van GroenLinks, SP en de PvdA. De drie partijen wilden weten of Voorink van plan is weer een straatnaamcommissie in te stellen. In 'Het gesprek met' had burgemeester Pieter Broertjes dat voornemen uitgesproken.

Voorink komt na de zomer met een stuk over straatnamen in Hilversum. "Veel straatnamen zijn er niet verdelen. Dan hebben we 't over het Philipsterrein en Crailo en daar moeten we met Laren Bussum in de clinch. Dat maakt het erg ingewikkeld. Over het thema 'Gooise vrouwen' waren mijn collega's enthousiast", aldus de wethouder. Daarmee zouden de gemeenten voldoen aan een wens van GroenLinks. De collegepartij vindt dat er te veel straten zijn vernoemd naar witte mannen. "Met de dames komt 't wel goed", sprak Voorink. De SP en de PvdA willen vooral kijken naar een beter proces bij de naamgeving.


Mannen 't Gooi kronen zich tot kampioen

HILVERSUM Dat het nog zo lang duurde, had te maken met sv Baarn. De Baarnaars bleven lang in het spoor van SC 't Gooi. Verder dan bijblijven is het niet geworden, want zaterdag pakten de geel-zwarten de titel in de vierde klasse F.

Met een klinkende 7-1 zege, de 21ste in 23 wedstrijden, op De Posthoorn wist de ploeg van vertrekkend trainer Said Akchich de titel binnen te halen. Daarmee herstelden de Hilversumse voetballers zich knap. Vorige week leed 't Gooi bij de grote concurrent een 3-0 nederlaag, waardoor Baarn de koploper tot op één punt had genaderd. Zaterdag kwam de thuisploeg snel op voorsprong en peuzelde de opponent uit Amersfoort op, terwijl de directe achtervolger met 4-2 verloor bij Eemboys. Zaterdag speelt de kampioen de laatste wedstrijd van het seizoen uit bij BZC'13.