Plantenmarkt bij Pinetum Blijdenstein

HILVERSUM Meerdere kwekerijen zijn zaterdag 1 juni aanwezig op het terrein van de botanische tuin Pinetum Blijdenstein. Tussen 10.00 en 17.00 uur houdt Pinetum hier de plantenmarkt Stoer in de schaduw.

Dat betekent dat deze zevende plantenmarkt in het teken staat van (half)schaduwplanten. Bezoekers kunnen vragen stellen aan de kwekers en vertegenwoordigers van plantenverenigingen. Daarnaast zijn er veel planten te koop op het terrein aan de Van der Lindenlaan 125. De entree bedraagt 2,50 euro.


Kussengevecht binnen Beeld en Geluid

HILVERSUM Ditmaal geen workshop of een nieuwe tentoonstelling in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: op zaterdag 1 juni is het museum de plek van een groot kussengevecht in Hilversum.

Deze activiteit is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van zes tot en met veertien jaar. Tussen 18.00 en 20.30 uur kunnen ze in het atrium van Beeld en Geluid aan de Media Parkboulevard 1 lekker met kussens meppen. Dat kan in ruil voor een donatie van 10 euro aan het goede doel, zoals KiKa, Edukans, het Liliane Fonds en Het Vergeten Kind. Daarmee wil de organisatie 'zo veel mogelijk geld ophalen voor de miljoenen kinderen die wakker liggen om ze weer lekker te laten slapen'.


Trots op de Gijsbrecht

hilversum Mooie kramen, lekker eten en drinken en veel vermaak voor iedereen. De pure, heerlijke en eerlijke markt Trots staat komende zondag opnieuw op de Gijsbrecht van Amstelstraat.

De hoogwaardige familiemarkt is open tussen 11.00 en 17.00 uur. De Hilversumse winkelstraat is dan afgesloten en omgetoverd tot winkelpromenade. Een overdaad aan lekker eten en drinken, mooi aardewerk, prachtige sieraden en natuurlijk de laatste zomermode voor zowel ouder als kind. Natuurlijk kunnen bezoekers neerstrijken op een van de terrassen voor een lekkere versnapering, goede koffie of een lekker wijntje en zijn er kinderactiviteiten.