Hemelpopfestival

HILVERSUM Muziek en de Spoorstraat gaan op Hemelvaartsdag al weer enkele jaren hand in hand. Donderdag 30 mei is dat weer het geval. Café Karroesel en Café Nul Vijf en Dertig verzorgen opnieuw Hemelpop.

Dit is een kleinschalig, gratis muziekfestival. Diverse dj's en bands verzorgen de muziek op het podium in de Spoorstraat. "Ook dit jaar hebben we een prachtige line-up samengesteld met zeer diverse acts", is de mededeling van de organiserende kroegen in het centrum van Hilversum.
Om 13.00 uur gaat dit jaarlijkse popfestival, dat volgens de organisatie moedig weerstand biedt, van start. Een uur later staat Royal 80s op de bühne. Box of Kings laat vanaf 16.30 uur symfonische rock horen. Vanaf 19.00 uur is het tijd voor authentieke Nederhop van Weerwoord.
Charmplay zorgt vervolgens voor indiepop/rock uit Hilversum. Dat gebeurt vanaf 19.30 uur. Skunk is de laatste band die optreedt. De band verzorgt vanaf 21.30 uur een Doe Maar-tribute. Tijdens dit festival zijn de vaste dj's Rob en Hallie eveneens weer van de partij in de Spoorstraat.