Verbazing CDA over leeg fonds duurzaamheid

HILVERSUM Met het isoleren van woningen is veel winst te boeken als het gaat om CO2-besparing. Dit hoort bij de verduurzamingsweg die is ingeslagen. De gemeente kan inwoners helpen met geld dat in het revolverend duurzaamheidsfonds zit. Tot verbazing van het CDA is die pot leeg en weet de gemeenteraad van niks.

Volgens de oppositiepartij staat op de gemeentelijke website dat het voor inwoners en bedrijven momenteel niet mogelijk is gebruik te maken van dit fonds omdat het onvoldoende middelen heeft. Gezien de gemeentelijke ambities en de maatschappelijke druk om bijvoorbeeld de woning te isoleren en daarmee een flinke CO2-besparing te realiseren, bevreemdt dit het CDA.
“Omdat de ambities enorm zijn en omdat iedereen in staat moet worden gesteld om te verduurzamen is het zeer onwenselijk dat dit fonds geen middelen ter beschikking heeft”, melden raadslid Gerben van Voorden en commissielid Jacobine van Dijk.
Dat is voor de twee reden geweest om vragen te stellen aan wethouder Jan Kastje van Klimaat en Energie. Zo willen zij weten waarom de raad niet proactief op de hoogte is gebracht dat een duurzaamheidslening verstrekken nu niet kan. Verder vraagt het CDA zich af hoe lang dit fonds al leeg is en hoeveel aanvragen er nu blijven liggen?


BING bezig met onderzoek Wimar Jaeger

Vervolg van de voorpagina

Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) is begonnen aan het feitenonderzoek. Zorgvuldigheid staat voorop tijdens het vervolgonderzoek naar wethouder Wimar Jaeger. Wel is er de hoop dat de resultaten voor de zomer bekend zijn.
BING is geen onbekende binnen de gemeente Hilversum. Eerder deed het bureau al onderzoek naar Hans Roos, fractievoorzitter van Hilversum1. Nu neemt zij de vermeende belangenverstrengeling van de D66-wethouder onder de loep, net zoals het niet vermelden van meerdere nevenfuncties. Op donderdag 11 april maakte deze krant bekend dat Jaeger meer dan twee jaar secretaris is bij Dutch Media Foundation, een club die voor grote mediafeesten subsidie vraagt aan de gemeente en geld ontvangt uit de portefeuille van Jaeger (onder meer Media, Cultuur, Evenementen).