Fancy Fiddlers komen naar De Kapel.
Fancy Fiddlers komen naar De Kapel.

Vrijdag 7 juni

Koffie-inloop

13.30 uur | Maatjesproject

Elke eerste vrijdag van de maand is er koffie-inloop in de ontmoetingsruimte van het Maatjesproject aan de Orchideestraat 8 in Hilversum. U bent van harte welkom van 13.30 tot 15.30 uur voor een kopje koffie of thee.

Keezenspel!

19.30 uur | Wijkcentrum de Geus

Vanaf 1 maart is het mogelijk om elke vrijdagavond gezellig met het keezenspel te komen spelen. Binnenlopen vanaf 19.15 uur. De kosten zijn 5 euro per maand of voor een enkele keer meedoen 1 euro.

Zaterdag 8 juni

'Plassengebied'

10.00 uur | Museum Hilversum

Het Fietsgilde rijdt zaterdag 8 juni de dagtocht 'Plassengebied', vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum. Zie voor meer informatie www.fietsgilde.nl.

Fancy Fiddlers

15.30 uur | De Kapel

Laatste Kapelconcert van dit seizoen met de Fancy Fiddlers. De Kapel, 's-Gravelandseweg 144 Hilversum. Aanvang: 15.30 uur, zaal open 15.00 uur. Toegang: € 5,- (contant), kinderen gratis toegang, incl. gratis drankje. Reserveren: koster@dekapel.nu.

Zondag 9 juni

Kunstroute

11.00 uur | Wijdemeren

Genieten van de landschappen in Wijdemeren én het kunstaanbod? Dan moet u tijdens de pinksterdagen langskomen in de ateliers van de achttien kunstenaars van de Kunstroute 's-Graveland. Nieuw is de samenwerking met cultureel centrum en theater De Dillewijn. De route kunt u starten daar waar u zelf wilt. Een eerste indruk opdoen van het werk van de deelnemende kunstenaars? Bezoek dan de overzichtstentoonstelling in De Oude School.

Maandag 10 juni

Wandeling na verlies

10.00 uur | De Zanderij

Miranda van den Eijnden van Artesia organiseert een boswandeling voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent en hier aandacht aan wil geven. We vertrekken om 10.00 uur bij de ingang van Beeldentuin De Zanderij, Oude Meentweg 2 te Hilversum. Kosten voor deelname zijn 10 euro (contant). We wandelen ongeveer een uur. Graag even aanmelden als je mee wilt lopen bij info@praktijkartesia.nl of 06-23665687.

Architectuurwandeling

14.00 uur | Restaurant Parc

De Bloemenbuurt lijkt een gewone buurt in Hilversum. Wat niet veel mensen weten, is dat dit de eerste wijk met sociale woningbouw is die in opdracht van een gemeente is ontwikkeld. Onder leiding van een enthousiaste gids ziet en hoort u alles over de opbouw van de wijk, over de openbare gebouwen van destijds zoals badhuizen, een leeszaal en schoolgebouwen. Aanmelden minimaal twee dagen voor de geplande wandeling, via info@dudokarchitectuurcentrum.nl. Kosten: 14 euro per persoon.

Tai chi

15.00 uur | Viore

Elke maandag van 15.00 tot 16.00 uur bij Viore, het centrum voor iedereen die leeft met kanker: tai chi. De docent is ervaren en houdt rekening met wat iedere deelnemer wel en niet kan. Aanmelden via programma@viore.org of 035-6853532.

Kantelkoor zoekt mannen

20.00 uur | Silo

Kom zingen bij het Kantelkoor. Wij zijn een klein, gemengd koor en zingen a capella meerstemmige, klassieke muziek in een sfeervol kerkje. Er is geen contributie, wel een pot voor een vrije bijdrage. Info: marionvanzonneveld@gmail.com.

Dinsdag 11 juni

10.00 uur | Wijkcentrum de Geus

Elke dinsdag en donderdag gezellige inloop vanaf 10.00 tot 12.00 uur. De koffie of thee (met koekje) staat klaar. Gastvrouw of gastheer aanwezig. Bewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen wijze. Loop gewoon even binnen.

Babykleertjes

10.30 uur | Wijkcentrum de Geus

In wijkcentrum De Geus aan de Geuzenweg te Hilversum kunt u gratis babyspulletjes afhalen op elke dinsdagochtend en donderdagochtend. Tussen 10.30 uur 12.00 uur zijn er altijd vrijwilligers van ons wijkcentrum aanwezig. Er is geen registratie.

Energieloket

19.00 uur | Energieloket HilverZon

Hilversummers kunnen met vragen over energiebesparende maatregelen in huis of het op duurzaamheid laten checken van een offerte van aannemer of installateur nu gratis terecht bij Hilversums eerste Energieloket dat elke week op dinsdag van 19.00 uur tot 21.00 uur de deuren opent aan de Lage Naarderweg 71A.

Bomen vol leven

19.45 uur | Infoschuur 't Gooi

IVN Gooi e.o. organiseert een natuurcursus waarin we kijken naar de boom als ecosysteem. Naast twee theorieavonden zal er op 22 juni een excursie zijn. Kosten voor deze cursus bedragen 22 euro. Aanmelden via e-mail: natuurcursus@ivngooi.nl.

Woensdag 12 juni

Biljarten

14.00 uur | De Haven

Houdt u van biljarten? Kom dan gezellig eens langs. Wij zijn, behalve de zondag- en maandagmiddag, iedere dag geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Verder zijn we doordeweeks iedere avond geopend vanaf 18.30 uur.

ZorgRondom

20.00 uur | Olympia 2

ZorgRondom is een coöperatie van zzp-ers en kleine ondernemers in de zorg. Ben je een enthousiaste zorgaanbieder, maar heb je geen zin in de administratieve rompslomp? Misschien is de coöperatie iets voor jou. Daarom organiseren wij een informatieavond. Aanmelden kan op info@zorgrondom.com. Na aanmelding ontvang je een uitnodiging met de locatie.