Oplossing gevonden voor alle WESPP'ers

HILVERSUM Alle voormalige deelnemers van DAC WESPP aan de Korte Noorderweg hebben een andere plek gevonden of daar is een andere goede oplossing voor gevonden. Dat meldt Karin Walters van Welzijn en Zorg in een wethoudersbrief.

Dat betekent dat alle 33 Hilversumse deelnemers aan de werkervarings- en scholingstrajecten voor (ex)psychiatrische patiƫnten (WESPP) iets anders gevonden hebben, nadat GGZ Centraal besloot eind 2018 de stekker eruit te trekken. Dat leidde tot politiek rumoer, want deze voorziening mocht pas dicht totdat er een passend alternatief was gevonden voor de deelnemers. Dat was de strekking van een aangenomen motie in 2015. Toch gingen de deuren aan de Korte Noorderweg dicht.

Walters meldde eerder aan de raad dat het elders onderbrengen van de 33 Hilversummers moeilijker was dan gedacht. Nu, een half jaar verder, is er dan naar verluidt voor iedereen een goed alternatief gevonden, zoals bij Atelier Buitengewoon (zie ook pagina 17), Repair Factory en incidenteel bij de Tomin Groep. Een kwart heeft zelf een plek (zonder indicatie) gevonden, zoals vrijwilligerswerk bij een buurthuis. Een ander kwart heeft geen dagbesteding meer. Een aantal is verhuisd, was al gestopt, is met 'pensioen' of heeft nu onderdak in een verzorgingshuis, zoals Walters verder schrijft.


Hilversum wil een nachttrein

HILVERSUM Hilversum wil nog deze collegeperiode - dus voor 2022 - een nachttrein met Utrecht en Amsterdam realiseren. Dat antwoordt wethouder Annette Wolthers van Bereikbaarheid en Parkeren op vragen van de lokale ChristenUnie.

Een nachtbuslijn is geen optie, nadat nachtbuslijn 477 van Utrecht Centraal naar Hilversum eind vorig jaar wegens gebrek aan reizigers uit de dienstregeling is gehaald. Momenteel praat Hilversum met de NS over een nachttrein in het ontwerp van Dienstregeling 2021. "Wij zetten in op een (verbeterde) treinverbinding in plaats van een nachtbuslijn", schrijft Wolthers.
Belangrijkste doel van deze nachttrein tussen Utrecht en Hilversum is de reistijd in de nacht van zaterdag op zondag sterk te verkorten.