Rondleiding raadhuis

HILVERSUM De organisatie van de rondleiding speciaal voor gezinnen in het Hilversumse raadhuis op Hemelvaartsdag heeft een groot aantal mensen moeten teleurstellen. De belangstelling bleek te groot.

"Het was echt bizar druk", aldus een woordvoerder van het in het raadhuis gevestigde Dudok Architectuur Centrum. "We hebben de deur dicht moeten doen: ruim 120 mensen (volwassenen en kinderen) hebben we rondgeleid en de rest die buiten in de rij stond, circa dertig tot veertig man, moesten we helaas teleurstellen."
Die mensen krijgen 10 juni, tweede pinksterdag, een nieuwe kans. Dan is er om 13.30 uur opnieuw een rondleiding speciaal voor gezinnen. Aan de hand van verhalen vertelt de gids allerlei wetenswaardigheden over architect Dudok en neemt hen mee naar de bijzondere en grotendeels authentieke ruimtes. Kinderen krijgen een vragenlijst mee en als ze die goed invullen, een cadeau.

Vanwege de drukte tijdens Hemelvaartsdag moeten belangstellenden zich dit keer wel aanmelden. Dat kan via de website van het Dudok Architectuur Centrum.