Petitie voor beter plan Stationsplein

HILVERSUM De gemeenteraad mag dan akkoord zijn gegaan met het stedenbouwkundig plan De 7 Straatjes, maar het plan voor het Stationsplein en de Koninginneweg kan veel beter. Jacqueline van Oostveen is daarom een onlinepetitie gestart om de politiek ervan te overtuigen dat er mooiere, groenere en veiliger plannen te maken zijn.

De enorme bouwvolumes op het Stationsplein zorgen in de opinie van Van Oostveen niet voor een intieme sfeer op het nieuwe plein, maar gaan eerder benauwen. Nu het GAK-gebouw weg is, is er ruimte en openheid. Straks staan er qua volume drie van dat soort gebouwen. Van de uitgangspunten Hilversumse schaal, groen, gezellig, duurzaam en aantrekkelijk ziet de betrokken Hilversumse weinig terug. Dat heeft ze meerdere keren betoogd als inspreker bij commissievergaderingen. Zo vindt zij de herontwikkeling van de Koninginneweg niet bij de plannen voor het stationsgebied horen.
Bij de politiek vond ze geen gehoor. Een ruime meerderheid (31 tegen 4) stemde vorige week woensdag in met het stedenbouwkundig plan. Van Oostveen wil 't er niet bij laten zitten. "Niets doen is geen optie", zo benadrukt de Hilversumse. Daarom is zij een onlinehandtekeningenactie gestart. "Ik wil anderen ook een stem geven, zodat zij kunnen aangeven dat zij ook iets vinden van de plannen voor het Stationsplein."

5