Oosterengweg maar anderhalf jaar gesloten

HILVERSUM Niet dik twee jaar dicht, maar slechts anderhalf jaar. Volgens wethouder Annette Wolthers van Verkeer kan aannemer BAM Infra de onderdoorgang op de Oosterengweg veel sneller bewerkstelligen dan vooraf was bedacht.

Dat schrijft de D66’er in een brief aan de gemeenteraad. “Het meest opvallend is de verkorte bouwtijd van de onderdoorgang”, meldt Wolthers. “BAM gaat die onderdoorgang in twee fasen bouwen, waardoor de Oosterengweg al na anderhalf jaar weer voor het snelverkeer beschikbaar is.”
Eind maart volgend jaar gaat de Oosterengweg volgens planning op slot voor alle verkeer. In augustus 2021 zou het snelverkeer, als alles volgens schema verloopt, alweer gebruikt kunnen worden door het snelverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen later pas gebruikmaken van de 249 meter lange onderdoorgang. Dat duurt tot het voorjaar van 2022.
De overlast door bouwverkeer wordt zoveel mogelijk beperkt wordt. Zo wordt het zand uit de bouwkuip van de Oosterengweg met een persleiding afgevoerd. Dat scheelt 1.000 vrachtwagens.