De Zwem4daagse gaat weer beginnen.
De Zwem4daagse gaat weer beginnen. Foto: Bastiaan Miché

Vrijdag 14 juni

Arioso Trio

11.00 uur | Viore

Op vrijdag 14 juni komt het Arioso Trio naar Viore. Dit trio bestaat uit Kees Hilhorst, viool, Sebastiaan de Rode, cello en Jasper Bon, piano. Op het programma staan het Pianotrio opus 1 nr. 1 van Ludwig van Beethoven en het Pianotrio nr. 1 opus 18 van Camille Saint-Saëns. Het Arioso Trio werd in 1989 opgericht door Kees Hilhorst en Jasper Bon en gaf vele concerten op podia in Nederland. De toegang is gratis.

Lezing over jenever

20.00 uur | De Kruisdam

In de 17de eeuw was Weesp een ware jeneverstad omdat Amsterdam de stokerijen uit de stad weerde omwille van de stank. In 2019 opent Anker Weesp een kleinschalige stokerij in de Laurentiuskerk in Weesp en daarmee komt het ambacht van jenever stoken na meer dan 100 jaar terug in Weesp. Christian Pfeiffer maakt nu een exclusieve jenever in gelimiteerde oplages en komt hierover alles vertellen. En wat maakt het nog beter? Een proeverij met daarbij jonge nieuwe haring.

Zaterdag 15 juni

'Gooi en Eemland'

10.00 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde rijdt de dagtocht 'Gooi en Eemland', vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink Hilversum (Museum). De tocht gaat door de dorpen Laren - met aandacht voor het nog zichtbare weversverleden - , Blaricum en Eemnes. Kosten: 3 euro p.p. per tocht. U dient voor een dagtocht zelf zorg te dragen voor een lunchpakket. Voor meer informatie over deze en de overige tochten van Fietsgilde 't Gooi, zie www.fietsgilde.nl.

Repair Café Hilversum

11.00 uur | De Zoutkeet

In het Repair Café kun je je kapotte spullen laten repareren door vrijwilligers. Geef je spullen een tweede leven. Het Repair Café-initiatief beoogt duurzaamheid door kapotte spullen een tweede leven te geven. Heb je geen kapotte spullen maar wil je gewoon eens langskomen om een kopje koffie te drinken met buurtgenoten, dan is dat ook prima. Toegang tot het Repair Café is gratis. Meer informatie: www.hilversumverbonden.nl/repaircafe.

Zondag 16 juni

Speurtocht met het gezin

11.00 uur | Landgoed Zonnestraal

Op Vaderdag houden de Vrienden van het Gooi, in samenwerking met de gemeente Hilversum, een wandeling/speurtocht op Zonnestraal. De tocht van 2.5 km duurt ongeveer een uur en is af te sluiten bij de Brasserie in het Ter Meulen paviljoen. Deelname is gratis voor VVG-leden, anderen € 5,- per gezin. Opgave van deelname bij voorkeur via info@vriendenvanhetgooi.nl. Starten tussen 11.00 en 14.00 uur bij het parkeerterrein van Zonnestraal.

De Alledaagse Dudok

12.00 uur | DAC

Aan de hand van objecten, amateurkunst en foto's laat deze tentoonstelling in het Dudok Architectuur Centrum zien hoe het Raadhuis niet alleen in de internationale vakwereld een icoon werd, maar ook terecht kwam in de huiskamers van Hilversum. Daar werkte Dudok zelf actief aan mee door zowel op ansichtkaarten als in vakbladen steeds dezelfde beelden te reproduceren als onderdeel van uitgekiende strategie om Hilversum en zijn werk daarbinnen te presenteren als innovatieve tuin- en mediastad.

Goois Symfonie Orkest

15.00 uur | Regenboogkerk

De muziek is soms zeer dromerig en zacht, dan weer sterk ritmisch en met een flink geluidsniveau. Dit is alleen al het geval in het indrukwekkende orgelconcert van Francis Poulenc (1899 - 1963). Het orkest speelt meer Franse muziek: de dromerige 'Prélude à l'après-midi d'un Faune' van Claude Debussy (1862 – 1918). Volop Spaanse ritmes en melodieën klinken in Manuel de Falla's 'Sombrero de tres picos' ofwel 'De driekanten steek'.

Comedy & Latin Party

15.00 uur | Esencia

Nieuw in Nederland: stand-upcomedy en aansluitend latin party in Hilversum. Zondag 16 juni, start 15.30 uur, deur open om 15.00 uur. We hebben de leukste comedians en dj's. Ook mag je meedoen met de workshops voor zowel beginners als gevorderde dansers.

Maandag 17 juni

Zwem4daagse

18.30 uur | De Lieberg

De zwem4daagse wordt gehouden van 17 juni t/m 20 juni 2019 in zwembad de Lieberg aan de J. v.d. Heijdenstraat in Hilversum. Maandag tot en met donderdag 18.30 tot 19.30 uur kinderen tot 12 jaar (het is toegestaan dat volwassenen meezwemmen). Maandag tot en met donderdag 19.30 tot 20.15 uur vanaf 12 jaar. Voor inschrijving zie hzcderobben.zwem4daagse.nl.

Dinsdag 18 juni

Rembrandt

20.00 uur | Rozenkruis Centrum

Op dinsdag 18 juni is er een lezing bij het Rozenkruis getiteld: 'Rembrandt, dé verbeelder van de mens'. Rembrandt in het krachtcentrum van de 17e eeuw getuigde in beeld van de geweldige spirituele kracht en innerlijke rijkdom die in de 7 provinciën zich vrijmaakte en zich tot in het heden voortzet en uitbreidt. Toegang vrij. Adres: Koninginneweg 41, 1217 KT Hilversum. Meer informatie op de website www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-5186185.

Woensdag 19 juni

Haak/handwerkochtend

10.00 uur | Hilversum Haakt

Kom je gezellig aanhaken op de haak/handwerkochtend op woensdag van 10.00-12.00 uur? Ook als je een andere handwerktechniek dan haken leuk vindt (breien, borduren etc.) ben je van harte welkom. Info: www.hilversumhaakt.blogspot.com.

De Woensdagmiddagclub

15.00 uur | De Koepel

De Woensdagmiddagclub is bedoeld voor kinderen van groep 3 tot groep 8. Elke week doen we wat anders. Wij vragen 1 euro entree per kind.