Schaakzomer Hilversum komt eraan

hilversum Op de dag van het begin van de astronomische zomer gaat ook de veertiende editie van het internationale schaaktoernooi HSG Open in Hotel Lapershoek van start. Het driedaagse toernooi is het hoogtepunt én het sluitstuk van de Hilversumse schaakzomerweek die zaterdag start in Filmtheater Hilversum.

Tussen de filmvoorstelling en het HSG Open zijn er nog andere activiteiten, zoals een jeugdtoernooi in de botanische tuin van het Pinetum Blijdenstein, een potje schaak, potje bier snelschaaktoernooi in Mout en een schaakclinic voor basisscholen, ook in Lapershoek.
Zaterdagmiddag vanaf 17.00 uur is de VPRO-documentaire 'De stelling Van Foreest' (2017) te zien in Filmtheater Hilversum tegen de speciale toegangsprijs van 5 euro, inclusief een drankje en surprise. Een dag later, zondag 16 juni, is het HSG Jeugdtoernooi op Pinetum Blijdenstein.

Maandagavond staat gezelligheid voorop op het snelschaakfestijn in brouwerij-foodhall Mout. En vrijdag 21 juni gaat aan het echte HSG Open een schaakclinic voor Hilversumse basisscholieren vooraf in Lapershoek. Schaaktrainer Pascal Losekoot zal de schooljeugd begeleiden tijdens het spelen van een partijtje op internet tegen iemand ergens op de wereld.
Informatie over alle activiteiten (ook voor inschrijving) is te vinden op hsgopen.nl.


Wandeltocht in Wasmeergebied

hilversum Zo'n beetje in de achtertuin van de bewoners van de nieuwe wijk Anna's Hoeve - het Laarder Wasmeergebied - is donderdag 20 juni een avondwandeling.

De organisatie is in handen van het Goois Natuurreservaat in samenwerking met IVN 't Gooi. IVN-gidsen nemen belangstellenden mee op een avontuurlijke zwerftocht door dit bijzondere gebied, dat normaal gesloten is voor publiek.
De tocht gaat langs vennetjes, zandverstuivingen, dop- en struikheide en andere bijzondere planten.

De wandeling start om 19.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Deelname is gratis. Aanmelden moet wel en kan via gooisnatuurreservaat@gnr.nl of 035-621 4598. Verzamelpunt is achter het Scoutinggebouw Heidepark.