Nieuwe TD en hoofdcoach voor RCH

HILVERSUM Rugby Club Hilversum (RCH) heeft een nieuwe technisch directeur en hoofdtrainer. Marshall Milroy gaat deze dubbelfunctie vervullen, zo maakt de Hilversumse vereniging bekend.

Als hoofdcoach neemt hij het stokje over van Marcus Holden, die de laatste jaren als speler/coach fungeerde. Holden blijft als speler verbonden aan RCH. Milroy is al even aan het werk bij de Hilversummers. De afgelopen periode was hij consultant. Volgens voorzitter Wieger Schotanus heeft Miltoy sindsdien indruk gemaakt met zijn technische kwaliteiten en passie voor het rugby.
Milroy heeft als speler zijn sporen verdiend. Zo was hij actief bij het Nieuw-Zeelandse Walkato Chiefs, Gaillac Rugby in Frankrijk en het Australische NSW Waraths. Bij laatstgenoemde club was hij sinds 2016 hoofdcoach van het Men's 7 programma. Verder was hij nog hoofdcoach van de Manly Marlins die in Australiƫ in de Shute Shield-competitie spelen.


Spannend slot competitie voor Hurricanes

HILVERSUM Voor het American footballteam van Hilversum Hurricanes breken spannende weken aan. Allereerst is er komende zondag de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen Arnhem Falcons. En dat is eigenlijk meteen een finale.

De wedstrijd vindt plaats in de Gelderse hoofdstad. De winnaar plaatst zich namelijk als de nummer 2 in poule A voor de play-offs. Voor de verliezer zit het seizoen erop. Hilversum heeft nu een wedstrijd meer gewonnen dan de Arnhemmers en bezet nu dus de tweede plaats achter het ongenaakbare Amsterdam Crusaders. Tijdens de eerdere onderlinge ontmoeting tussen Hilversum en Arnhem was die laatste ploeg met 7-26 veel te sterk.

Maar volgens quarterback (spelverdeler) Maurice Tielen van Hurricanes zegt dat niet zoveel, net zoals de op het oog kansloze 0-68 nederlaag twee weken terug van Arnhem tegen Amsterdam. Grote kans namelijk dat Arnhem het in die wedstrijd 'rustig aan' deed en alle pijlen richtte op de ontmoeting met Hilversum. Tielen ziet de wedstrijd van zondag met vertrouwen tegemoet. "We zijn dit seizoen best gegroeid als team."