Fietsgilde 't Gooi rijdt zondag de dagtocht 'Combi Fietsboot Eemlijn'.
Fietsgilde 't Gooi rijdt zondag de dagtocht 'Combi Fietsboot Eemlijn'.

Donderdag 20 juni

Mantelzorgers

13.00 uur | Viore

Kanker heb je niet alleen. De ziekte speelt een grote rol in het leven van de patiënt, maar zeker ook in dat van de mantelzorger, de naaste. Elke donderdagmiddag zijn (met name) mantelzorgers/naasten welkom bij Viore. Om elkaar te ontmoeten, om ervaringen uit te wisselen, en om gewoon aan tafel in onze gezellige huiskamer een kop koffie of thee te drinken. Vanaf 13.00 uur staan gastvrouwen/heren voor je klaar.

Avondwandeling

19.00 uur | Scouting Heidepark

Altijd al het Laarder Wasmeergebied in de avond willen bezoeken? Dat kan op donderdag 20 juni. Natuurgidsen staan klaar om je mee te nemen op een avontuurlijke zwerftocht langs vennetjes, zandverstuivingen, dop- en struikheide en bijzondere planten. Ondertussen vertellen zij van alles over de flora, fauna en de historie van het gebied. De wandeling start om 19.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk en kan via gooisnatuurreservaat@gnr.nl of 035-6214598.

Zaterdag 22 juni

De Alledaagse Dudok

12.00 uur | DAC

De alledaagse Dudok verbeeldt thema's als sjabloon, icoon en identificatie enerzijds, en citymarketing en placemaking anderzijds. Deze tentoonstelling laat zien hoe het raadhuis niet alleen in de internationale vakwereld een icoon werd, maar ook terechtkwam in de huiskamers van Hilversum. Daar werkte Dudok zelf actief aan mee door zowel op ansichtkaarten als in vakbladen steeds dezelfde beelden te reproduceren als onderdeel van een uitgekiende strategie om Hilversum en zijn werk daarbinnen te presenteren als innovatieve tuin- en mediastad.

Zondag 23 juni

Fietstocht

10.00 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde 't Gooi rijdt zondag 23 juni de dagtocht 'Combi Fietsboot Eemlijn'; vertrek om 10.00 uur Kerkbrink Hilversum (Museum). Voor deze tocht wordt ook gestart om 11.30 uur vanaf de aanlegplaats van de Fietsboot Eemlijn in Baarn. Van daar varen we met de fietsboot naar Huizen en vervolgens fietsen we weer terug naar Hilversum. De totale kosten bedragen 10 euro. U dient zelf zorg te dragen voor een lunchpakket.

Expositie

11.15 uur | Regenboogkerk

Aan de wand is werk te zien van Yvonne Nagel, kunstenares uit Hilversum. Haar schilderijen zijn soms somber ingetogen en soms contrastrijk en kleurig geschilderd. In de vitrine kan kennisgemaakt worden met recycling art. Wietse Jellema uit Laren toont hoe afgeschreven voorwerpen een nieuw leven als kunstobject kunnen krijgen. Deze expositie is te zien tot 12 juli.

Maandag 24 juni

Tai chi

15.00 uur | Viore

Elke maandag van 15.00 tot 16.00 uur bij Viore, het centrum voor iedereen die leeft met kanker: tai chi. De docent is ervaren en houdt rekening met wat iedere deelnemer wel en niet kan. Deelname aan de lessen kost 5 euro per keer. Aanmelden via programma@viore.org. Of bel ons: 035-6853532.

Dinsdag 25 juni

Koffie-inloop

10.00 uur | De Geus

Elke dinsdag en donderdag gezellige inloop vanaf 10.00 tot 12.00 uur. De koffie of thee (met koekje) staat klaar. Gastvrouw of gastheer aanwezig. Bewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen wijze.

Bogomielen en Katharen

10.00 uur | Rozenkruis Centrum

Een inloopochtend bij het Rozenkruis. De titel deze keer is: 'De mysteriën van Bogomielen en Katharen'. Met onze inloopochtenden bieden we je de gelegenheid om op informele wijze kennis te maken met het gedachtegoed van de Internationale School van het Gouden Rozenkruis. Adres: Koninginneweg 41, 1217 KT Hilversum. Meer informatie op www.rozenkruis.nl/hilversum.

Afscheidsconcert

10.30 uur | Morgensterkerk

Onze arbeiderszangvereniging Stem des Volks is door gebrek aan leden genoodzaakt te stoppen. Ons 108 jaar oude koor wil met een 'spetterend' slotconcert afscheid van u nemen. Er staan klassieke nummers en een paar strijdliederen op het programma.

Energieloket Hilversum

19.00 uur | Energieloket HilverZon

Hilversummers kunnen met vragen over energiebesparende maatregelen in huis of het op duurzaamheid laten checken van een offerte van aannemer of installateur elke dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur gratis terecht bij het Energieloket van HilverZon voor advies.

Groot Omroepkoor

20.15 uur | Raadhuis Hilversum

Het Raadhuisconcert op 25 juni wordt een vocaal festijn. Leden van het vermaarde Groot Omroepkoor vormen een octet en trakteren het publiek op prachtige melodieën van Fauré, Bach, Dvorák, Elgar en Bartók. Kaarten à 18 euro (inclusief garderobe en een drankje in de pauze) kunt u onder meer verkrijgen via raadhuisconcerten.nl of op de avond van het concert aan de zaal vanaf 19.30 uur (alleen met pin). Voor jongeren tot 25 jaar geldt een speciaal tarief van 10 euro.

Woensdag 26 juni

'Vechtstreek Zuid'

10.00 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde 't Gooi rijdt woensdag 26 juni de dagtocht 'Vechtstreek Zuid'; vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum voor het museum. Het is de laatste tocht van het Fietsgilde van dit seizoen. De Vecht is beroemd op zijn prachtige buitenplaatsen. Tijdens deze tocht vertelt de gids u over het ontstaan en de geschiedenis van deze plaatsen tussen Vreeland en Breukelen. Kosten: 3 euro per persoon. Voor meer informatie over deze en de overige tochten, zie www.fietsgilde.nl.