Wethouder Arno Scheepers.
Wethouder Arno Scheepers. Foto: Bastiaan Miché

'Uitstekend akkoord Oost-West'

HILVERSUM Optimisme heerst momenteel bij de zeven buurtverenigingen in Hilversum-Oost als het gaat om de verbinding van hun wijken met de andere kant van het spoor. Wantrouwen in de politiek en wethouder Arno Scheepers in het bijzonder heeft plaatsgemaakt voor vertrouwen.

Dat werd deze week duidelijk tijdens de raadscommissie waarbij de conceptopdracht Onderzoek Verbinding Oost/Centrum op de agenda stond. Nadat vertegenwoordigers uit de wijk en de wethouder eerder bijeenkwamen om tot een onderzoeksopzet te komen voor de verbinding Oost-West, ligt er nu dus een volgens alle betrokkenen uitstekend akkoord op tafel en is er - aldus Scheepers - al een shortlist met bedrijven waarvan er één het onderzoek moet gaan uitvoeren.

En dus is ook de politiek tevreden. Zorgen waren er eigenlijk alleen over de tijdsdruk. Het onderzoek moet namelijk binnen twee en een halve maand zijn afgerond. Vooral Femke van Drooge van de PvdA had hierover haar bedenkingen. "Alleen al de totstandkoming van de onderzoeksopdracht heeft anderhalve maand geduurd en nu moet de uitvoering van diezelfde opdracht in twee en een halve maand voltooid zijn."
Zo enthousiast als de buurtverenigingen en de verschillende fracties zijn, zo vrolijk is ook Scheepers. Reden voor de korte duur van het onderzoek is dat deze zo compact kan zijn. "Maar kwaliteit is uiteraard leidend", aldus de wethouder. "Als dat betekent dat we wat extra tijd nodig hebben om tot een goed gedegen onderzoeksresultaat te komen, dan nemen we die tijd. Dat moge duidelijk zijn. We gaan niet iets afraffelen. We doen het onderzoek ook niet om ergens een vinkje achter te kunnen zetten. Nee, we doen het serieus. We doen het voor het echie."