Afgelopen week was de feestelijke opening.
Afgelopen week was de feestelijke opening. Foto: Bastiaan Miché

Nieuw Zuid letterlijk en figuurlijk op kaart

HILVERSUM 'Briljante samenwerking van veel partijen', 'het nieuwe Hilversum start hier', 'jong en oud ontmoeten elkaar', 'duurzaam, gezellig, veilig en comfortabel wonen'. Zomaar wat kernwoorden die afgelopen week ter sprake kwamen tijdens de feestelijke opening van Nieuw Zuid. De eerste drie gebouwen van de nieuwe woonwijk bij de Diependaalselaan zijn opgeleverd en al bewoond.

Woordkunstenaar Atta de Tolk vatte de hierboven genoemde kernwoorden middels een razendsnelle wrap-up samen na toespraken van burgemeester Pieter Broertjes, René Hup (Amaris Zorggroep), Peter Boerenfijn (Habion) en Harro Zanting (Dudok Wonen).

Elkaar ontmoeten

Na de wrap-up zette Broertjes samen met bewoners Achraf el Amri en zijn buurvrouw mevrouw Reijmerink-Versteeg Nieuw Zuid letterlijk en figuurlijk op de kaart van Hilversum. Deze kaart krijgt een mooie plek in het restaurant van gebouw Rubina, waar bewoners en omwonenden vanaf de zomer elkaar kunnen ontmoeten.
Na deze officiële openingshandeling proostten alle aanwezigen op de nieuwe woonwijk en was er volop gelegenheid kennis met elkaar te maken onder het genot van een hapje en drankje.
De drie gebouwen die als eerste zijn opgeleverd - daarmee is oplevering fase 1 een feit - maken deel uit van de ontwikkeling van de nieuwe wijk Nieuw Zuid. Die staat op de locatie van het oude zorgcentrum Zuiderheide van Zorggroep Amaris.
Dudok Wonen ontwikkelt hier duurzame en levensloopbestendige gebouwen met in totaal 200 moderne appartementen in de sociale- en vrijesectorhuur en zorgwoningen, met allerlei wijkvoorzieningen zoals een kinderdagverblijf en een gezondheidscentrum. Ouderenhuisvester Habion heeft een van de gebouwen, Rubina, in exploitatie genomen en verhuurt het in zijn geheel aan zorgaanbieder Amaris Zorggroep.
Nieuw Zuid bestaat uit vijf appartementengebouwen en een open binnentuin. De gebouwen heten Alba, Rubina, Saphira, Alporti en Volante en zijn vernoemd naar heideplanten waar de omgeving rijk aan is.