BIJ1 meldt zich in Hilversum

HILVERSUM Hilversum is de zesde gemeente van Nederland waar de politieke partij van Sylvana Simons een afdeling heeft. Op donderdag 4 juli trapt BIJ1 af in wijkcentrum De Geus met een bijeenkomst met als thema 'Etnisch profileren', waar de bekende partijleider zelf bij is.

In navolging van Amsterdam - waar de partij één zetel heeft in de raad - Rotterdam, Utrecht, Groningen en Leeuwarden start BIJ1 nu ook in Hilversum. Hier is genoeg grondwerk te doen. De vastgeroeste politiek, zoals de partij meldt in het persbericht, vraagt om een nieuw geluid. Dat is wat Hilversum BIJ1 gaat doen, zo meent Rebekka Timmer, lid van het landelijk bestuur en voormalig SP-raadslid in Hilversum.
"De afgelopen jaren heeft de zittende politiek bewezen te weinig oog te hebben voor wat er leeft in de samenleving en in de praktijk onvoldoende vorm te kunnen geven aan de bestrijding van racisme, seksisme, validisme en liberaal afbraakbeleid", legt Timmer uit. "Daarom is het hoog tijd dat een nieuwe politiek van radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid ook hier haar intrede doet."
Als eerste thema behandelt BIJ1 etnisch profileren. Dat gebeurt 4 juli vanaf 19.30 uur in De Geus met een vertoning van een documentaire en een panelgesprek, waar onder anderen Sylvana Simons aan deelneemt.

9 'Nieuw, radicaal geluid is nodig'