Hofconcert zomer 2018.
Hofconcert zomer 2018. Foto: Hans Doeve

Donderdag 27 juni

'De late Rembrandt'

9.00 uur | Bibliotheek

Expositie 'De late Rembrandt' in bibliotheek Hilversum van 27 juni tot en met 7 augustus. Tien schilders uit Hilversum en omgeving exposeren in het leescafé rond Rembrandt. Van kopie tot eigen vertaling, van fijnrealisme tot impressionisme.

Mantelzorgers

13.00 uur | Viore

Elke donderdagmiddag is er bij Viore een moment voor mantelzorgers. Kanker raakt immers óók naasten. Loop binnen. Om elkaar te ontmoeten, om ervaringen uit te wisselen, en om gewoon aan tafel in onze gezellige huiskamer een kop koffie of thee te drinken. En bij goed weer kan dat allemaal ook in onze heerlijke tuin. Vanaf 13.00 uur staan gastvrouwen/heren voor je klaar.

Kunstgeschiedenis

19.00 uur | Voorhoeve

Geïnteresseerden in kunstgeschiedenis en kunstbeleving kunnen kennismaken met het idee van 'leesgroepen kunstgeschiedenis'. De informatiebijeenkomst in Boekhandel Voorhoeve is een initiatief van de landelijke organisatie Senia. Op de website www.senia.nl staat meer informatie over de werkwijze en de kosten. Belangstellenden zijn welkom op 27 juni om 19.00 uur in Boekhandel Voorhoeve, Kerkstraat 77-79. Aanmelden is niet nodig.

Filmpremière

19.30 uur | Bibliotheek

De nieuwste film van Janet Ossebaard 'De val van de Cabal' wordt gepresenteerd in de bibliotheek. Een spannende feelgoodfilm met schitterende beelden. Nederlandstalig. Prijs: 15 euro. Reserveren? Stuur een mailtje naar info@graancirkelsite.nl. Voor meer info: www.graancirkelsite.nl (klik op 'Filmpremière').

Music around the fireplace

20.30 uur | De Stookplaats

Music around the Fireplace is elke laatste donderdag van de maand, waar drie veelbelovende en getalenteerde artiesten volledig akoestisch optreden en waar nog écht wordt geluisterd. In het sfeervolle de Stookplaats op Werf 35, waar de houtkachel brandt en de (Gooische) speciaalbiertjes koud staan. De entree hiervoor is gratis. Zie voor de line-up www.musicaroundthefireplace.nl.

Vrijdag 28 juni

Speksteen bewerken

10.00 uur | Viore

Vrijdagochtend 28 juni geeft Viore de zomerworkshop 'Speksteen vormen'. Je zult veel plezier beleven aan het bewerken omdat het een zachte, makkelijk te bewerken steensoort is. Opgeven kan via vrijwilligers@viore.org of bel 035-6853532.

Zomerborrel

17.00 uur |Biersteeg

Ieder jaar houden Stichting Hilversum Verbonden en het Bewonersfonds Hilversum een zomerborrel voor maatschappelijk actieve Hilversummers. De bijeenkomst is bedoeld om maatschappelijk actieve bewoners met elkaar in contact te brengen. Vanaf 17.30 uur zetten we een zeepkist neer. Vooraf melden dat je komt, wordt gewaardeerd; info@hilversumverbonden.nl.

Zaterdag 29 juni

Brandweer

10.00 uur | Post Loosdrecht

Zaterdag is er een open dag bij Post Loosdrecht. Van 10.00 uur tot 17.00 uur willen wij je graag een kijkje geven in het werk van de brandweer; daarbij ook aandacht voor het werk van de ondersteunende afdelingen.

Zondag 30 juni

Dansen op zondagochtend

11.00 uur | de Wilgetoren

Heb je zin om te dansen? Zondagochtend dansen we de 5Rhythms in de zaal van Jenaplanschool de Wilgentoren. 5Rhythms is een actieve en vrije bewegingsvorm. Geen danspasjes, wel ruimte om op lekkere muziek te bewegen.

Opendeurendag

13.00 uur | De Meentwerf

Maar liefst 5 ateliers zijn open in de Meentwerf. Hier zijn onder andere schilderijen, designtassen, keramiek en graffiti-art te zien. De Aardemoeder Ger (Mongoolse yurt) is tussen 13.00 en 17.00 uur open voor iedereen die nieuwsgierig is naar de sfeer van deze feeërieke ruimte met haar kleine terrasje onder de eikenboom en wilde kruidenspiraal voor de deur. In de Kantina wordt heerlijke thee en taart geserveerd. Gratis toegang.

Maandag 1 juli

Zomerbridge

19.30 uur | Nieuw Kerkelanden

Bridgen in de zomer in Hilversum kan bij bridgeclub Bei-Air op maandag- en woensdagavond van 24-6 t/m 22-8-2019. De kosten bedragen 5 euro per paar. Aanvang 19.30 uur; gaarne aanwezig om 19.15 uur. Voor nadere info zie www.nbbclubsites.nl/club/24065.

Dinsdag 2 juli

Koffie-inloop

10.00 uur | Wijkcentrum de Geus

Elke dinsdag en donderdag gezellige inloop vanaf 10.00 tot 12.00 uur. De koffie of thee (met koekje) staat klaar. Gastvrouw of gastheer aanwezig. Bewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen wijze. Loop gewoon even binnen. U bent van harte welkom.

Woensdag 3 juli

De Woensdagmiddagclub

15.00 uur | De Koepel

De Woensdagmiddagclub is bedoeld voor kinderen van groep 3 tot 8. Elke week doen we wat anders. Wij vragen 1 euro entree per kind. Hiervan kopen wij materiaal en andere benodigdheden.

Toonkunstkoor

19.30 uur | Stadstuin De Hof

Toonkunstkoor Hilversum zingt woensdag 3 juli de 'Koffiecantate', een werk van Nico Philipp Hovius. In de muziek hoor je behalve een knipoog naar Bach tevens een verwijzing naar de koffiereclame: het thema van Douwe Egberts wordt als leitmotiv in de cantate gebruikt. Het is een vermakelijk stuk, ook als je niet van koffie houdt. De toegang is vrij.