Osendarp (rechts) is nu de voorzitter.
Osendarp (rechts) is nu de voorzitter. Foto: admprofoto.nl

Osendarp tweede vrouwelijke voorzitter SC 't Gooi

HILVERSUM Voor de tweede keer in de 114-jarige geschiedenis heeft SC 't Gooi een vrouw als voorzitter. Jolanda Osendarp is tijdens de algemene l edenvergadering verkozen tot de de nieuwe preses van het bestuur, dat nu overigens voor de helft uit vrouwen bestaat.

Osendarp is al tijden actief bij 't Gooi. Haar kinderen Nash (17) en Faye (12) voetballen respectievelijk al negen en zes jaar bij de zwart-gelen. In 2015 nam zij het initiatief tot de oprichting van de Voetbalmoeders, een groep vrouwen die langs de lijn stond en de kicksen aandeed. Inmiddels traint deze groep, variƫrend van twintigers tot en met zestigers, wekelijks. Een aantal speelt zelfs competitie. Tevens is Osendarp directrice van het Voetbalmoeders Prosecco Toernooi, dat vrijdag 10 mei voor de vierde keer is gehouden.
Met haar aanstelling neemt ze de voorzittershamer van Jan Willem Hoogendoorn over, die wel aanblijft als bestuurder bij 't Gooi. "Een nieuw bestuur met draagkracht vanuit de club is belangrijk", benadrukt Osendarp. "We willen staan voor transparantie, positiviteit en vooral heel veel plezier in het voetbalspel", luidt de korte reactie op haar aantreden.
Naast Osendarp zijn er nog vier nieuwe bestuursleden aangetreden bij de club, die tegenwoordig iets meer meisjes en dames telt dan jongens en heren. Esther van Stralen is de vicevoorzitter en doet de communicatie. Bibeane van Buuren beheert de portefeuille Accommodatie en Horeca. John van Leeuwen en Rene Tuinman doen samen de portefeuille Voetballen.