Nieuwbouw politie pas in 2024 klaar

HILVERSUM De nieuwbouw van het politiebureau op de Groest is niet zoals eerder gemeld in 2022 afgerond, maar op zijn vroegst pas in 2024. Uit onderzoek in het afgelopen jaar blijkt dat het huidige plan alleen gerealiseerd kan worden met een behoorlijke vertraging, aldus de politie.

De ontstane vertraging van de sloop van het huidige pand en de nieuwbouw komt doordat de complexiteit van het gehele project groter is dan gedacht. "De belangrijkste veroorzakers van de vertraging zijn de sloop en nieuwbouw in het Hilversumse centrum en de gewenste ondergrondse parkeervoorziening."

Burgemeester Pieter Broertjes noemt de vertraging 'bijzonder spijtig'. Hij benadrukt dat er voor de inwoners van Hilversum 'voor dit moment' niets verandert. "Wij werken al jaren met de meldkamer in Naarden. En dat zullen we ook voor de komende tijd gewoon blijven doen."
Voor de nu nog aparte meldkamers van de politie Midden-Nederland (Utrecht, Lelystad en Naarden), die alle drie zullen verhuizen naar de Groest, heeft de vertraging zeker gevolgen. Dat staat in een interne mail, in het bezit van deze krant, naar alle medewerkers van de Veiligheidsregio. Daarin staat dat al op korte termijn voor de meldkamers Naarden en Lelystad maatregelen worden getroffen om bezettingsproblemen te voorkomen en kwetsbaarheid te beperken.

5 'Tijdelijke plek'