Tijdelijke plek politiebureau nog onbekend

Vervolg voorpagina

Het tijdelijke politiebureau in Hilversum, dat er komt tijdens de mogelijke sloop en nieuwbouw van het nieuwe politiebureau aan de Groest, komt sowieso niet bij het station. Waar het dan wel komt, is nog niet bekend.
In februari liet burgemeester Pieter Broertjes nog weten dat er een dependance van de politie zou komen bij het station. De politie sprak dat direct tegen. Er was toen nog geen locatie gevonden en dat is nog steeds zo. Alleen de stationslocatie is definitief afgevallen.
Er is sowieso nog veel onduidelijk over de plannen op de Groest, waar alle meldkamers van de politie Midden-Nederland straks moeten zijn gehuisvest. Want bleek eerder nieuwbouw een beter alternatief dan renovatie van het pand, nu is dat nog maar de vraag. Volgens een politiewoordvoerder staat nieuwbouw nog altijd op de eerste plaats, maar ook zij erkent dat een vertraging van de oplevering van minimaal 24 maanden aan de forse kant is. De kans is bovendien aanwezig dat deze vertraging nog verder oploopt.


Bremekamp volgt Sumter
op bij de GPS

HILVERSUM Lars Bremekamp is de opvolger van Marieke Sumter. Vanaf volgend schooljaar is hij de nieuwe directeur van de Gooise Praktijkschool (GPS) in Hilversum. Dat maakte het bestuur van de Gooise Scholen Federatie (GSF) begin deze week bekend.

Sumter gaat verder binnen de GSF, waar de Hilversumse school toe behoort. Vanaf het komend schooljaar vervult Bremekamp de functie van Sumter. In zijn loopbaan heeft hij onderwijs gecombineerd met topsport. Dat heeft hem naar eigen zeggen gevormd tot een leidinggevende met een missie. "Persoonlijk ben ik altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen in het leven met als doel creativiteit en energie in combinatie met ervaringen te realiseren", zegt hij. "Om dit doel te bereiken, blijf ik mezelf ontwikkelen op het gebied van kennis en vaardigheden. Dit gun ik alle scholieren toe en in het bijzonder de leerlingen die praktijkonderwijs volgen. Het is waardevol dat zij successen ervaren en daarop kunnen doorbouwen", vervolgt Bremekamp.