Man kwam met knuppel op slachtoffer af

Vervolg van de voorpagina

Hartverscheurend is het fragment waarin een 30-jarige man uit Wijdemeren na een zware mishandeling 112 belt, wat de politie in Opsporing Verzocht dinsdagavond liet horen. Het slachtoffer kreeg flink wat klappen met een honkbalknuppel en liep daarbij een zware hersenschudding op. Ook is hij door de mishandeling zijn baan kwijt.

Het incident vond plaats op 15 april. Na een aanrijding op de Vreelandseweg parkeerde het slachtoffer in een parkeerhaven om de schade te checken en te informeren hoe het met de bestuurder van de andere auto ging.
Vervolgens zag hij dat de bestuurder van de blauwe auto met een honkbalknuppel in zijn handen naar hem toe kwam. De verdachte sloeg vervolgens met de honkbalknuppel de gehele achterruit aan diggelen en sloeg daarna in op het slachtoffer. Hij kon uiteindelijk wegrijden en is daarna naar een ziekenhuis vervoerd door een ambulance.

Na een lange zoektocht kon een 38-jarige Hilversummer woensdagmorgen in zijn woning aan de Koninginneweg worden aangehouden. Zijn auto is in beslag genomen.


Iets meer cliënten bij Voedselbank

HILVERSUM De Voedselbank Gooi & Omstreken verwelkomde in 2018 iets meer cliënten dan het jaar ervoor: 1024 tegenover 1012.

Het aantal nieuw ingeschreven cliënten (481) nam echter af met 13 procent. Het aantal cliënten uit vorige jaren dat in 2018 een pakket ontving (543), nam daarentegen toe met maar liefst 19 procent. Dat blijkt uit het jaarrapport van de Voedselbank Gooi & Omstreken.

De gezinssamenstelling van de cliënten die eind december 2018 (nog) waren ingeschreven (532), was 50 procent alleenstaand zonder kinderen, 24 procent alleenstaand met kinderen, 22 procent (echt)paren met kinderen en 4 procent zonder kinderen. In de afgelopen jaren ging de meeste zorg uit naar gezinnen met kinderen die in armoede opgroeien.
Sinds de start in juni 2006 tot 31 december 2018 zijn in totaal 4.223 huishoudens van voedselpakketten voorzien.