Het team van restaurant Dudockx met midden achter Henk Stamhuis.
Het team van restaurant Dudockx met midden achter Henk Stamhuis. Foto: Hoogendoorn Fotografie

Restaurant Dudockx is de 'verborgen parel van Hilversum'

HILVERSUM Een nieuwe eigenaar, een nieuwe naam en een nieuw concept. Aan de Vreelandseweg 50 zijn de deuren vanaf vrijdag opengegaan bij restaurant Dudockx.

door Astrid Maas

Ondernemer Henk Stamhuis heeft restaurant Lakes overgenomen. "Het restaurant is verbouwd en heeft nu een lichte, warme, gemoedelijke en toegankelijke uitstraling. In de keuken staat chef-kok Yoeri van Slooten en in het restaurant is Marjolein Bruijn de maître. Wat hetzelfde is gebleven, is het unieke terras aan het water met een geweldig uitzicht. Op de ĺoungebank kun je heerlijk ontspannen met een goed glas wijn of een verfrissende cocktail om daarna te dineren aan een tafel op het terras. Kom gezellig langs om de 'verborgen parel van Hilversum' zelf te ontdekken." Yoeri vertelt vol trots dat ze in de keuken het lekkerste eten van Hilversum bereiden. "We hebben de menukaart veranderd. Mensen worden steeds bewuster van wat ze willen eten en daarom koken we nu duurzaam met meer groenten." Dudockx heeft elke maand een andere menukaart. "Op deze manier kunnen we onze gasten blijven verrassen. We gaan ook met seizoensproducten koken en buiten de kaart om hebben we altijd dagverse vis. Natuurlijk staan er ook vegetarische gerechten op de kaart. Zondag is bij ons 'Cozy Sunday'. Tussen 13.00 en 19.00 uur kun je terecht voor een drankje, een lunch en een early dinner. Op het terras gaan dan de twee Big Green Eggs aan. Dit is een barbecue met een smoker en grill, waardoor het eten altijd mals en sappig is met een heerlijke smaak. Wat voor ons belangrijk is, is dat het eten kwalitatief heel goed is en altijd voor een betaalbare prijs."
"Bij ons is iedereen welkom om op een ongedwongen manier te genieten", laat Marjolein weten. "Gezinnen, vrienden, families, zakenrelaties of bijvoorbeeld je sportclub. Je kunt in je spijkerbroek, pak of jurk komen. Het restaurant is zes dagen in de week geopend vanaf 12.00 uur voor een lunch, bites, diner, cocktails of een goed glas wijn. We hebben een assortiment met 125 verschillende wijnen. Kom je met de auto? Dan kun je gratis parkeren. Ook kun je met de boot komen en deze aanleggen aan onze nieuwe steiger." Restaurant Dudockx is ook zeer geschikt als trouwlocatie, voor feesten en partijen, private dining, zakelijke lunch of diner. "Je kunt de locatie ook afhuren zodat het een dag wordt om nooit te vergeten. Wil je zelf kennis komen maken met ons restaurant? Voor de lezers is er een speciale aanbieding. Je betaalt voor een diner € 29,50 in plaats van € 55,-. Ook hebben we een aantrekkelijk wijnarrangement. Deze actie loopt tot en met zondag 7 juli."

Restauant Dudockx, Vreelandseweg 50, Hilversum, 035-577 9996. Voor meer informatie en reserveren kijk op www.dudockx.nl.