LSB Experience brengt speciale Beatles-avond

HILVERSUM 'Beatles and beyond' is volgend jaar van januari tot en met mei, maar vrijdag 5 juli al te zien in Podium de Vorstin. The LSB Experience geeft Hilversum een avondvullend voorproefje met 'Beatleske' muziek.

'Alweer een Beatles-tribute? Zeker, alleen gaat deze show verder met verrassende en pakkende invalshoeken", meldt de band, die bestaat uit Hilversumse en Bussumse musici. "Uiteraard worden er prachtige Beatlesnummers gespeeld. Maar ook songs uit de solojaren van de Fab Four', is het vervolg.
The LSB Experience bestaat uit Marcel Luntungan, Hans Sligter, Sjoerd van den Broek, Rob Hendriks en Peter Deiman. Zij spelen al jaren op het grootste Beatlesfestival in de Verenigde Staten, Abbey Road on the river en hebben meerdere keren opgetreden in The Cavern in Liverpool. Laatstgenoemde wordt gezien als de heilige grond waar de Mersey Beat begonnen is.
De band speelt in de grote zaal. Om 20.00 uur gaan de deuren van het poppodium aan de Koninginneweg 44 open. Een kaartje aan de deur kost 17,50 euro.


Schoonheid van het lijf in museum

HILVERSUM De tentoonstelling van ART Hilversum maakt in Museum Hilversum plaats voor 'Nude Now'. Vanaf zaterdag 6 juli is deze nieuwe tentoonstelling te zien in het oude raadhuis aan de Kerkbrink 6.

Deze expositie viert de schoonheid van het lichaam. Dat gebeurt aan de hand van bijzondere foto's: van historische beelden van beroemde fotografen (Helmut Newton, Ed van der Elsken en Eva Besnyö) tot aan werk van jong talent (Sanne Sannes, Bastiaan Woudt en Laura Hospes). Tot en met zondag 22 september zijn er 110 werken te zien van 33 fotografen, die samen de geschiedenis van de naaktfotografie weergeven. Speciaal voor deze tentoonstelling zette een aantal fotografen de stap naar videokunst en experimenteren met virtual reality (VR).
Het museum verzorgt 'Nude Now' in samenwerking met Lindy en Roy Kahmann, die werken uit hun privécollectie beschikbaar stellen. De VR is mede mogelijk gemaakt door Mediaperspectives en de regio Gooi en Vechtstreek.