Ook het hoogspringen staat op het programma.
Ook het hoogspringen staat op het programma. Archieffoto's: Bastiaan Miché

Sterk deelnemersveld op 23ste editie Klaverblad Arena Games

HILVERSUM De 'test' van de organisatie vorig jaar om de Arena Games een keer op zaterdag te organiseren in plaats van zondag, is erg goed bevallen. Daarom is de alweer 23ste editie wederom een zaterdagwedstrijd in de namiddag en avond.

De organisatie verwacht ook dit jaar weer een mooi deelnemersveld te kunnen presenteren op het Arenapark. De Nederlands recordhoudster bij het speerwerpen, Lisanne Schol, is een van de topatleten die op de atletiekbaan van de Gooise Atletiek Club (GAC) te bewonderen valt. Zij verbeterde eerder deze maand, bij de Gouden Spike in Leiden, het record naar 60,92 meter. Het doel zaterdag is te komen tot 61,50 meter.
Ook bij de mannen staat speerwerpen op het programma, waarbij de Belg Cedric Sorgeloos de favoriet is. Hij heeft een persoonlijk record van bijna 80 meter en heeft zich daarmee gekwalificeerd voor het Europees kampioenschap (EK) onder 20 jaar. Bij het kogelstoten verschijnt oud GAC-atleet Sven Poelmann in de ring, die later dit jaar nog uitkomt op het EK onder 23 jaar.
Verspringer Fabian Florant is eveneens van de partij. Hij behoort tot de beste verspringers van Nederland en heeft ook het nationaal record bij het hinkstapspringen op zijn naam staan. Bij de 100 meter voor vrouwen staat Marlou van Rhijn aan de start. Zij behaalde in het verleden meerdere medailles bij de Paralympische Spelen.
De 400 meter voor mannen belooft een interessant onderdeel te worden, met een paar buitenlandse deelnemers die persoonlijke records hebben tussen de 45 en 47 seconden. En ook op de 800 meter reizen een paar goede buitenlandse lopers af naar Hilversum, waaronder de Zambiaan Jamal Hairane.
Het wedstrijdprogramma staat op www.klaverbladarenagames.nl.

De loopnummers beloven interessant te worden.