Zondag is er de fietsexcursie 'Stedenbouw en watermanagement' bij de Laapersvijver.
Zondag is er de fietsexcursie 'Stedenbouw en watermanagement' bij de Laapersvijver. Foto: Pieter Hoogenraad

Vrijdag 5 juli

Koffie-inloop

13.30 uur | Maatjesproject

Elke eerste vrijdag van de maand is er koffie-inloop in de ontmoetingsruimte van het Maatjesproject aan de Orchideestraat 8 in Hilversum. U bent van harte welkom van 13.30 - 15.30 uur voor een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij.

Wandeling

14.00 | Corversbos

De maandelijkse wandeling start op de Schuttersweg bij de dependance van het Roland Holst College. Loop mee met deze gezellige en sportieve activiteit, georganiseerd vanuit Heikracht. Iedereen is welkom. Raadpleeg de site van Heikracht.nl.

QR-codes

15.45 uur | Costerustuin

Burgemeester Pieter Broertje heeft positief gereageerd op de uitnodiging de digitale gids tot de Plantencollectie in de Costerustuin te komen openen. Ruim twee jaar heeft een groepje vrijwilligers hard gewerkt aan dit project. Het enige dat u hoeft te doen is de QR-code scannen met een daarvoor bedoelde app. U wordt onmiddellijk naar de betreffende orde op onze website geleid, en daar ziet u welke bijbehorende planten u in de Costerustuin kunt bewonderen.

Beatles

20.00 uur | De Vorstin

Alweer een Beatles Tribute? Zeker. Alleen gaat deze show verder met verrassende en pakkende invalshoeken. Een avondvullende show met muziek van The Beatles, 'Beatleske' muziek van anderen en de verhalen erachter. The LSB Experience speelt al jaren op het grootste Beatlesfestival in de VS, Abbey Road on the River, en heeft meerder keren opgetreden in The Cavern in Liverpool.

Zaterdag 6 juli

De Alledaagse Dudok

12.00 uur | DAC

Aan de hand van objecten, amateurkunst en foto's laat deze tentoonstelling in het Dudok Architectuur Centrum zien hoe het raadhuis niet alleen in de internationale vakwereld een icoon werd, maar ook terechtkwam in de huiskamers van Hilversum.

Topatletiek

16.00 uur | Gooise Atletiek Club

De Klaverblad Arena Games is een van de wedstrijden binnen het Nationaal Baancircuit: een reeks van topatletiekwedstrijden in Nederland. De wedstrijd wordt ieder jaar georganiseerd op het terrein van de Gooise Atletiek Club, op het Arenapark in Hilversum. Naast de Nederlandse top doen er ook altijd veel goede buitenlandse atleten mee. De toegang van de Klaverblad Arena games is gratis.

Zondag 7 juli

Expositie

11.15 uur | Regenboogkerk

In de Regenboogkerk is weer een nieuwe expositie. Aan de wand is werk te zien van Yvonne Nagel, kunstenares uit Hilversum. Haar schilderijen zijn soms somber ingetogen en soms contrastrijk en kleurig geschilderd. In de vitrine kan kennisgemaakt worden met recycling art, een sterk opkomende kunststroming met als thema gebruikte materialen om te zetten in kunst. Wietse Jellema uit Laren toont hoe afgeschreven voorwerpen een nieuw leven als kunstobject kunnen krijgen. Te zien tot 12 juli.

Architectuurwandeling

14.00 uur | DAC

Een wandeling door een wijk die zowel omroephistorie herbergt als onder architectuur gebouwde villa's. Onder leiding van een ervaren gids ziet en hoort u alles over stedenbouw, een van de mooiste villaparken van Nederland en het ontstaan van monumentale, maar ook spraakmakende omroepgebouwen. De wandeling duurt ongeveer 1,5 à 2 uur en start in het Dudok Architectuur Centrum. Aanmelden vooraf mag, maar niet is noodzakelijk: info@dudokarchitectuurcentrum.nl.

Fietsexcursie

14.00 uur | Laapersveld 70

Hilversum kent voor Nederlandse begrippen grote hoogteverschillen. Dat leidde bij hevige regenval nogal eens tot problemen. Vanaf de tijd van Dudok zijn Hilversumse ingenieurs actief om daar met gericht watermanagement oplossingen voor te vinden. Jos de Vries, rioolbeheerder, Jacqueline Greven en Joost Volkers, beiden werkzaam als landschapsarchitect bij de gemeente Hilversum, vertellen over het actuele watermanagement bij Anna's Hoeve en de Huydecopersweg. Verzamelen om 14.00 uur bij het (nieuwe) rioolgemaal, Laapersveld 70. Deelname € 2,50 p.p., leden Albertus Perk gratis.

Maandag 8 juli

Schrijfcafé

10.00 uur | Viore

Op maandagochtend 8 juli kun je met leuke schrijfopdrachten aan de slag tijdens de zomerworkshop 'Schrijfcafé' bij Viore, centrum voor mensen die leven met kanker. Krijg veel schrijfplezier met schrijfcoach @CorrieGramser en geef je op via vrijwilligers@viore.org of 035-6853532.

Dinsdag 9 juli

10.00 uur | Wijkcentrum de Geus

Elke dinsdag en donderdag gezellige inloop vanaf 10.00 tot 12.00 uur. De koffie of thee (met koekje) staat klaar. Gastvrouw of gastheer aanwezig. Bewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen wijze. Loop gewoon even binnen.

Woensdag 10 juli

Fietstocht

10.00 uur | Museum Hilversum

Het Fietsgilde rijdt woensdag 10 juli de dagtocht 'In het spoor van de Erfgooiers'. Vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum bij het museum. Zie ook onze website www.fietsgilde.nl.

Alzheimer Café

19.30 uur | De Koepel

Hoe om te gaan bij veranderend gedrag? Het gedrag of het karakter van iemand met dementie kan door de ziekte veranderen. Hoe ontstaan deze veranderingen en hoe ga je om met boosheid, achterdocht en ontremming.