Tien jaar cel voor villamoord Waldecklaan

HILVERSUM Tien jaar cel. Dat is de straf die de rechtbank in Lelystad een 23-jarige Rotterdammer heeft opgelegd wegens het doden van zijn 22-jarige Maastrichtse vriendin in het studentenhuis waar zij verbleven aan de Hilversumse Waldecklaan.

De man bracht haar op vrijdag 6 juli 2018 met 27 messteken om het leven. De rechtbank acht doodslag bewezen, anders dan het Openbaar Ministerie, die twee weken geleden achttien jaar eiste wegens moord. Volgens de rechtbank is moord niet bewezen omdat de verdachte na de dood van zijn vriendin zelfmoord wilde plegen. Hieruit leidt de rechtbank af dat verdachte in de war en in shock was: "Deze omstandigheden duiden niet op een voorbedacht plan om het slachtoffer neer te steken."
Het 22-jarige slachtoffer werd pas drie dagen na haar dood gevonden nadat buren hadden geklaagd over een sissend geluid vanuit de woning.

3 'Aanleiding ruzie'


Hilversum herdenkt MH17

hilversum Bij het Hilversumse monument in het Dudokpark is woensdag 17 juli - precies vijf jaar na die dramatische dag - een openbare herdenking ter nagedachtenis aan de slachtoffers van vlucht MH17.

Het overlijden van de 298 inzittenden op 17 juli 2014, vormt nog altijd een onmetelijk verlies voor duizenden nabestaanden. Ook vijftien Hilversummers kwamen bij deze ramp om het leven.
De herdenking is om 9.30 uur. Burgemeester Pieter Broertjes legt samen met anderen vijftien zonnebloemen neer bij het monument.
Een paar dagen eerder, op 11 juli, worden op diverse plekken in Hilversum, ter nagedachtenis aan de slachtoffers, 35 bakken met zonnebloemen geplaatst (net als de afgelopen vier jaar).