De bakkerij en de wasserij gaan weg uit Gooiers Erf.
De bakkerij en de wasserij gaan weg uit Gooiers Erf. Foto: Buro Dirigo

Dagbesteding Philadelphia vertrekt uit Hilversum

HILVERSUM Bekend was dat Philadelphia voor bakkerij 't Bakhuys en de Wasserij op zoek moest naar een andere locatie. Dat heeft te maken met de plannen van Inovum voor verpleeghuis Gooiers Erf. Philadelphia heeft een nieuw onderkomen gevonden. Dat betekent wel dat deze dagbestedingen vertrekken uit Hilversum.

Woonzorgcentrum Voor Anker van Amaris Zorggroep in Huizen wordt vanaf medio juli de nieuwe thuishaven van de bakkerij en de wasserij. Dat maakte Philadelphia woensdag bekend. In Huizen kan de zorgorganisatie die mensen met een beperking ondersteunt verder met deze vormen van dagbesteding en is er zelfs de mogelijkheid om de werkzaamheden voor de participanten uit te breiden.
Inovum maakte vorig jaar bekend het Gooiers Erf te gaan renoveren en tevens de activiteiten te willen gaan uitbreiden op het terrein aan de Van Riebeeckweg. Dat leidde er al toe dat het buurthuis weg moest. Daar is nu plek voor gevonden in De Riebeeck Galerij. De zoektocht van Philadelphia heeft iets langer geduurd. Huizen is de nieuwe werkplek, maar dat betekent niet dat Philadelphia weg is uit Hilversum. De taarten en andere lekkernijen van 't Bakhuys zijn nog steeds hier verkrijgbaar, de wasserij blijft het wasgoed verzorgen voor de woonlocaties van Philadelphia in Hilversum en de zorginstantie start een samenwerking met Amaris in woonzorgcentrum Zuiderheide. Daar gaan de deelnemers aan de slag in de kantine en de lunchroom.