Het Fietsgilde rijdt zaterdag de tocht 'Meanderen langs de Eem'.
Het Fietsgilde rijdt zaterdag de tocht 'Meanderen langs de Eem'.

Donderdag 11 juli

Open tekentafel

9.00 uur | De Kleine Lelie

Donderdags is de open tekentafel. Een gratis creatieve activiteit voor volwassenen, begeleid door een vrijwilliger. Kom eens vrijblijvend langs. Gratis, en er is koffie. 9.00-10.30 uur. De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

Vrijdag 12 juli

Gezelligheidssoos

10.00 | De Koepel

Een gezellige ochtend voor een kop koffie, rummikub, klaverjassen, soms een lunch, soms een uitstapje. Maar contact en gezelligheid staan bovenaan. Bijdrage is 3 euro per maand. Informatie: Gert Bos, 06-19227082.

Zaterdag 13 juli

Integrated Energy Therapy

10.00 uur | Adelaarstraat 60

Deze eendaagse workshop/cursus in Praktijk LAV is het eerste niveau van de IET®-cursus. Deze workshop voorziet je in alles wat je nodig hebt om een krachtige Integrated Energy Therapy®-basisbehandeling te geven voor zowel jezelf als een ander. De IET® basic workshop is gericht op werk in het fysieke en emotionele deel van het menselijk energieveld.

Fietstocht

10.00 uur | Museum Hilversum

Het Fietsgilde rijdt de nieuwe tocht 'Meanderen langs de Eem'. Deze dagtocht voert door de Eemvallei tussen Baarn en Amersfoort. De start is om 10.00 uur op de Kerkbrink en het verste punt is Landgoed Schothorst in Amersfoort. Vanaf daar gaat de tocht via de polder Zeldert terug naar Hilversum. De afstand is ongeveer 48 km. Kosten: 3 euro per persoon. U dient zelf een lunchpakket mee te nemen. Voor meer informatie. zie www.fietsgilde.nl.

Zondag 14 juli

Wandeling na verlies

10.00 uur | De Zanderij

Miranda van den Eijnden van Artesia houdt weer een wandeling door het bos. De wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent en hier aandacht aan wil geven. We vertrekken om 10.00 uur bij de ingang van Beeldentuin De Zanderij, Oude Meentweg 2 te Hilversum. Van den Eijnden is ervaringsdeskundige en werkt als verliesbegeleider. Kosten voor deelname zijn 10 euro (contant). We wandelen ongeveer een uur. Graag even aanmelden als je mee wilt lopen bij info@praktijkartesia.nl of bel naar 06-23665687.

Architectuurwandeling

14.00 uur | Restaurant Parc

De Bloemenbuurt lijkt een gewone buurt in Hilversum. Wat niet veel mensen weten, is dat dit de eerste wijk met sociale woningbouw is die in opdracht van een gemeente is ontwikkeld. Onder leiding van een enthousiaste gids ziet en hoort u alles over de opbouw van de wijk, over de openbare gebouwen van destijds zoals badhuizen, een leeszaal en schoolgebouwen. Aanmelden minimaal twee dagen voor de geplande wandeling: info@dudokarchitectuurcentrum.nl. Kosten: 14 euro per persoon (data zie hierboven).

Maandag 15 juli

Kleurenanalyse

10.00 uur | Viore, centrum voor mensen die leven met kanker

Op maandag 15 juli kun je bij Viore, centrum voor wie met kanker leeft, meedoen met een workshop Kleurenanalyse. Tijdens deze workshop gaan we kijken wat kleur met je doet en welke kleuren bij jou passen. Gezamenlijk gaan wij met kleurdoeken aan de slag om zo jouw kleuren te ontdekken. Door verschillende invloeden kunnen jouw haar- en huidskleur in de loop der jaren veranderd zijn, dus ook al heb je al een keer een kleuradvies gehad, altijd leuk om het nog een keer te doen. Je kunt je opgeven via vrijwilligers@viore.org of 035-6853532.

Zomerbridge

19.30 uur | Nieuw Kerkelanden

Iedereen die in de zomermaanden wil bridgen is welkom bij bridgeclub Bei-Air op maandag- en woensdagavond van 24 juni t/m 22 augustus 2019. De kosten bedragen € 5,- per paar. Aanvang 19.30 uur, gaarne aanwezig om 19.15 uur. Gelieve uw lidnummer van de NBB mee te brengen als u hierover beschikt.

Dinsdag 16 juli

Koffie-inloop

10.00 uur | Wijkcentrum de Geus

Elke dinsdag en donderdag gezellige inloop van 10.00 tot 12.00 uur. De koffie of thee (met koekje) staat klaar. Gastvrouw of gastheer aanwezig. Bewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen wijze. Loop gewoon even binnen.

Energieloket Hilversum

19.00 uur | Energieloket HilverZon

Hilversummers kunnen met vragen over energiebesparende maatregelen in huis of het op duurzaamheid laten checken van een offerte van aannemer of installateur elke dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur gratis terecht bij het Energieloket van HilverZon.

Woensdag 17 juli

Fietstocht Soester Duinen

10.00 uur | Museum Hilversum

Het Fietsgilde rijdt op woensdag 17 juli de dagtocht 'Soester Duinen', vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum. De Soester duinen zijn een zandverstuiving in de gemeente Soest in de Nederlandse provincie Utrecht, die deel uitmaken van de Utrechtse Heuvelrug. Kosten: € 3,- p.p. U dient zelf zorg te dragen voor een lunchpakket.

Donderdag 18 juli

De Alledaagse Dudok

12.00 uur | Architectuur Centrum

Aan de hand van objecten, amateurkunst en foto's laat deze tentoonstelling zien hoe het raadhuis niet alleen in de internationale vakwereld een icoon werd, maar ook terecht kwam in de huiskamers van Hilversum. Daar werkte Dudok zelf actief aan mee door zowel op ansichtkaarten als in vakbladen steeds dezelfde beelden te reproduceren als onderdeel van een strategie om Hilversum en zijn werk daarbinnen te presenteren als tuin- en mediastad.