Vreugde na de cheque-overhandiging.
Vreugde na de cheque-overhandiging. Foto: Jantje Beton

'Klimoppers' aan de slag in speeltuin Erfgooierskwartier

HILVERSUM Speeltuin Erfgooierskwartier en De Klimopschool zijn een samenwerking aangegaan. Elke vrijdag gaan zes leerlingen van deze school aan de slag in de speeltuin. Dat gebeurt in het kader van het landelijke project van Jantje Beton en HandicapNL.

'Aan de slag in de speeltuin' is de naam van het landelijke initiatief. Dit project heeft als doel om leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs een werkplek aan te bieden in een speeltuin. Vanaf nu gaat een groep van zes studenten van De Klimop zich iedere vrijdag bezighouden met het onderhoud en het beheer van de Hilversumse speeltuin aan de Erfgooiersstraat.
"Voor onze leerlingen is het belangrijk om ervaring op te doen op een echte werkplek", stelt Myrel Woesthuis, stagecoördinator van de Klimopschool: "Hoe stel je je op naar je werkgever, hoe werk je door? Wanneer houd je pauze? Allemaal belangrijke vaardigheden die ze hier kunnen leren", is haar vervolg.

Beheerder van de speeltuin, Patrick Slager, is eveneens enthousiast. Hij ziet dat de jongeren werkervaring kunnen opdoen en tegelijkertijd betekent dat voor het Erfgooierskwartier extra handjes. "Meer handjes zijn altijd welkom", geeft hij aan.
Afgelopen vrijdag, toen de twee Hilversumse organisaties hun samenwerking bekrachtigden, kwam burgemeester Pieter Broertjes langs bij de speeltuin. Hij overhandigde een cheque van 250 euro aan vertegenwoordigers van de speeltuin voor hun vrijwillige inzet aan dit landelijke initiatief.