'Ingrijpende verbouwing'

Vervolg van de voorpagina

In plaats van 'zeer moeilijk lerenden' (ZML) omschrijven de medewerkers van de Mozarthof hun school liever als 'school voor zoveel mogelijk leren'. Feit is wel dat de leerlingen vaak heel moeilijk zelf activiteiten kunnen verzinnen.
En dus was er best een uitdaging voor de schoolleiding om een gaaf plein voor de 180 leerlingen (4 tot 18 jaar) te creƫren. Feit is dat ze van voetballen houden en voetballen/sporten is altijd goed. En dus was het idee voor een pannaveld gauw geboren. Maar daarnaast beschikken de leerlingen nu ook over een klimtoestel en een speelhuis, en zijn er een verkeersplein en een graffitiwand. En dan is er binnen ook nog een nieuwe theaterzaal.
Het gevolg van alle plannen was wel dat het plein aan de Mozartlaan enige tijd op zijn kop stond. "Het is een enorm ingrijpende verbouwing geweest", erkent Esther Bredewold, onder meer speltherapeut binnen de school. En veel tegels lagen door de wortels van de bomen schots en scheef, maar ook dat is aangepakt. Bredewold: "Er ligt nu echt een strak en mooi plein."