14 gevallen van mensenhandel in Hilversum

HILVERSUM Mensenhandel klinkt als een ver-van-mijn-bedshow, maar in Hilversum is daar wel degelijk sprake van. Burgemeester Pieter Broertjes meldt dat in de periode van maart tot en met juni veertien situaties van mensenhandel in Hilversum zijn gemeld.

Het gaat om acht gevallen van seksuele uitbuiting, drie keer is er in dit tijdspad sprake geweest van arbeidsuitbuiting en nog eens drie keer is criminele uitbuiting waargenomen. Hilversum spant binnen de regio de kroon op dit gebied. In deze vier maanden zijn in de hele Gooi en Vechtstreek 25 gevallen van mensenhandel gemeld, zo kaart Broertjes aan in een brief aan de gemeenteraad. Daarmee lijkt dit toe te nemen. Medio 2017 meldde Broertjes nog dat er in 2016 zeven meldingen zijn onderzocht door de politie Midden Nederland.

15


Conductrice NS mishandeld
bij Sportpark

HILVERSUM Een conductrice van de NS is zaterdagmorgen vroeg op station Hilversum Sportpark in de trein mishandeld. Volgens de politie kreeg de vrouw klappen omdat de man geen kaartje had.

De man zou op station Hilversum zijn ingestapt en vluchtte weg via Sportpark. Om weg te komen sloeg hij de conductrice knock-out. Hoe het met het slachtoffer gaat, is niet bekend. Zij hoefde zaterdag, nadat ambulancepersoneel haar had nagekeken, in ieder geval niet naar het ziekenhuis.
De politie zocht zaterdag nog enige tijd naar de dader en plaatste een oproep via Burgernet. Zonder succes. De zwartrijder wordt daarom nog altijd gezocht. Het zou gaan om een pakweg 20-jarige, donkergetinte man met petje op. Hij is 1,90 meter lang.

.