Cremeren bij Zuiderhof nu ook 's avonds

HILVERSUM In ieder geval uniek in de omgeving. Cremeren bij Zuiderhof kan vanaf vandaag ook 's avonds én op zondag. Zondagmiddaguitvaarten zijn inmiddels ook mogelijk op de begraafplaatsen van Uitvaartstichting Hilversum.

"We horen vaak dat het voor genodigden vanwege werk en files lastig is om op tijd bij een uitvaart te zijn", meldt de uitvaartstichting. "De avond biedt ook iets speciaals, iets intiems en daarom is gekozen voor de mogelijkheid tot 's avonds cremeren."
Vanuit de stichting is te horen dat het hier gaat om uitbreiding van de mogelijkheden. In de avonden en op zondagmiddag geeft het de genodigden meer ruimte. Het gaat hier niet om een uitbreiding van het aantal uitvaarten. Vastgelegd is dat het kleinschalige crematorium, dat startte op 1 augustus 2016, maximaal achthonderd uitvaarten per jaar mag doen. Dat was in 2015 en 2016 de wens van de raad, onder meer om de omliggende buurt niet te overbelasten met verkeer/geparkeerde auto's.
De SP-fractie heeft woensdagavond vragen gesteld aan wethouder Arno Scheepers over deze verruiming. Volgens de partij is de buurt verrast door de mededeling van de uitvaartstichting.


Hilversumse drugsdealers voorlopig vast

HILVERSUM Twee mannen uit Hilversum van 18 en 21 jaar zitten momenteel vast voor het verkopen van verdovende middelen, waaronder harddrugs, aan minderjarigen. Er werd onder meer gedeald rondom een school.

De twee zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. De Hilversummers kwamen in beeld bij de politie na signalen over de verkoop van harddrugs aan minderjarigen in Loosdrecht en omgeving. Uit het onderzoek kwam naar voren dat er onder andere rondom een school werd gedeald.
Uiteindelijk zijn de twee buiten heterdaad opgepakt. In de woning van een van de verdachten trof de recherche een grote hoeveelheid verdovende middelen aan, waaronder bijna 900 pillen, vermoedelijk XTC, hennep en hasj. Daarnaast zijn andere spullen in beslag genomen zoals auto's, mobiele telefoons, diverse slagwapens en een steekwapen.