Eerst wisselvallig, vanaf zondag droog en vrij koel

De week begon koel bij een noordwestelijke stroming. Woensdag passeerde een warmtefront met wat regen. Nadien is de aangevoerde lucht iets warmer, maar onstabiel van opbouw met kans op enkele buien. Vanaf het weekeinde ligt er opnieuw een uitloper van het Azorenhoog boven de Britse eilanden. De zomerkoelte keert dan terug bij een noordelijke stroming.

Vrijdag + het weekeinde

Vrijdag is er nu en dan ruimte voor zonneschijn, maar er ontstaan snel stapelwolken waaruit zich enkele buien kunnen ontwikkelen. Er staat een matige noordwestenwind. Het wordt circa 21°C. In het weekeinde is zaterdag nog een enkele bui mogelijk. Later op die dag klaart het verder op. Zondag is het goeddeels droog met een mix van wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor de zon. Het wordt beide dagen zo'n 19 à 20°C bij een voelbare noordenbries.

Trend na het weekeinde

Aanvankelijk is het nog aan de koele kant met een maximum van circa 20°C. Het is daarbij droog met wolkenvelden en zonneschijn. In de loop van de week loopt de temperatuur op tot een normaal zomerniveau van circa 23 à 24°C. Tegelijk neemt de kans op enkele buien toe.

Weetje

Tot nu waren er 9 zomerse dagen (= 25.0°C en hoger). Allemaal in juni. Mei was dit jaar koel zonder zomerse warmte. Vorig jaar was mei recordwarm en op 10 juli stond de teller al op 27 zomerse dagen. Dit jaar loopt wel voorop met het aantal tropische dagen (= 30.0°C en meer). Tot nu toe 4, vorig jaar 1. Toen volgden er eind juli/begin augustus nog 8 tropische dagen.