Politie begint bureau op Bonairelaan

HILVERSUM Als een konijn uit een hoge hoed komt de mededeling van de Politie Midden-Nederland dat het korps een nieuw politiebureau opent. Eerder dit jaar al blijkt zij een huurcontract te hebben getekend voor de Bonairelaan 4. Dat heeft geleid tot artikel 41-vragen van Hilversums Belang.

Het voormalige pand van Vesting Finance in de West-Indische buurt, het bekende witte pand langs de afrit van de A27, moet in ieder geval voor 2,5 tot 4 jaar fungeren als thuishaven van de politie. Dit is een tussenstap. Het nieuwe politiebureau verrijst aan de Groest. De nieuwbouw laat zeker tot 2024 op zich wachten.
Voor de bewoners van de buurt betekent dat een vermoedelijke nieuwe bron van onrust en overlast, naast de jarenlange strijd die gaande is om een geluidsscherm langs de verbrede A27. Grote vraag is of de politie dit pand mag betrekken. Volgens Hilversums Belang kan dat volgens het huidige bestemmingsplan helemaal niet.

5


Hilversummer mede-maker van zonneracewagen

HILVERSUM De 21-jarige Hilversummer Daan van der Tuin doet in oktober een gooi naar de achtste wereldtitel van de Bridgestone Solar Challenge in Australiƫ. Hij is onderdeel van de studentenploeg die de zonneracewagen NunaX heeft gemaakt.

Dinsdag was in Amsterdam de presentatie van de NunaX van het Vattenfall Solar Team. Ruim een jaar zijn de TU-studenten uit Delft met het ontwerpen bezig geweest. Van der Tuin heeft tijdens de bouw geholpen bij de carbon fibre body van de zonneracewagen. De NunaX weegt slecht 135 kilo; het is de lichtste en kleinste zonneauto ooit. Het team vertrekt in augustus al naar Australiƫ.