Buurtsportcoaches team Hilversum.
Buurtsportcoaches team Hilversum. Foto: Bink Kinderopvang

Donderdag 18 juli

De Alledaagse Dudok

12:00 uur | Architectuur Centrum

De alledaagse Dudok verbeeldt thema's als sjabloon, icoon en identificatie enerzijds, en citymarketing en place-making anderzijds. Aan de hand van objecten, amateurkunst en foto's laat deze tentoonstelling zien hoe het Raadhuis niet alleen in de internationale vakwereld een icoon werd, maar ook terecht kwam in de huiskamers van Hilversum. De 'alledaagsheid' van Dudok is ook terug te vinden in de ontwerpen die hij maakte voor 'gewone' gebouwen. Het DAC is geopend van donderdag t/m zondag.

Vrijdag 19 juli

Sportactiviteiten

10:00 uur | De Lieberg

De buurtsportcoaches organiseren ook dit jaar weer een spetterend zomeraanbod. Zes weken lang wordt er gesport en vooral veel plezier gemaakt. Deelnemen aan alle activiteiten is gratis. Voor meer informatie: http://bit.ly/zomervakantieprogramma

Gezelligheidssoos

10:00 | De Koepel

Een gezellige ochtend voor een kop koffie, rummikub, klaverjassen, soms een lunch, soms een uitstapje. Maar het contact en gezelligheid staan bovenaan. Bijdrage is 3 euro per maand. Informatie Gert Bos : 06-19227082.

Zaterdag 20 juli

Engelen Kaarten

10:00 uur | Praktijk LAV

Wil jij leren hoe met kaarten om te gaan? Wil jij verschillende kaartleggingen leren? Wil jij persoonlijk door mij je derde oog geopend krijgen? (zoals Doreen Virtue bij mij deed) Wil jij persoonlijk door mij je oor chakra's geopend krijgen? Dan is deze eendaagse gedegen workshop waarin je praktisch, no-nonsense echt goed kaarten leert leggen iets voor jou.

Sporen uit het Verleden

10:00 uur | Museum Hilversum

Het Fietsgilde rijdt op zaterdag 20 juli de dagtocht "Sporen uit het Verleden", vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum voor het Museum. Voor meer informatie zie onze website www.fietsgilde.nl

Zondag 21 juli

Architectuurwandeling

14:00 uur | Kleine Drift 17

In de wijk Over het Spoor is niets wat het lijkt. Een wandeling door deze buurt biedt inzichten in de vele verschillende opvattingen over wonen, restaureren, erfgoed en stedenbouw tussen 1920 en 2020. Onder leiding van een ervaren gids ziet u hoe de ontwerpen van Dudok de tijd hebben doorstaan, welke bedrijvigheid de buurten heeft gevormd, en hoe veel gebouwen inmiddels aan een tweede of zelfs derde leven zijn begonnen. De wandeling start op het Oosterspoorplein, bij de Politiepost. Aanmelden via info@ dudokarchitectuurcentrum.nl Kosten: € 14,- per persoon.

Maandag 22 juli

Weg en Wijzer

10:00 uur | Wijkcentra

Voor al je vragen rondom administratie, formulieren, inkomen, toeslagen, voorzieningen, werk en meer. Maandag 10.00-11.30u: wijkcentrum Lopes Dias, dinsdag 15.30-17.00u: wijkcentrum Kleine Lelie, donderdag 10.00-11.30u: wijkcentrum St. Joseph.

Tai chi

15:00 uur | Viore

Bij Viore, het centrum voor iedereen die leeft met kanker, kun je elke maandagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur tai chi-lessen volgen. Tai chi is van oorsprong een oude Chinese vechtkunst. De lessen worden verzorgd door een ervaren docent. Zij houdt rekening met ieders mogelijkheden en eventuele beperkingen. Deelname aan de lessen kost €5,- per keer. Aanmelden kan via programma@viore.org. Bellen kan ook: 035 685 35 32.

Zomerbridge

19:30 uur | Nieuw Kerkelanden

Bridgen in de zomer in Hilversum kan bij bridgeclub Bei-Air op maandag- en woensdagavond van 24-6 t/m 22-8-2019. De kosten bedragen € 5,00 per paar. Aanvang 19.30 uur; gaarne aanwezig om 19.15 uur. Voor nadere info zie: www.nbbclubsites.nl/club/24065

Dinsdag 23 juli

Koffie-inloop

10:00 uur | Wijkcentrum de Geus

Elke dinsdag en donderdag gezellige inloop vanaf 10 tot 12 uur. De koffie of thee (met koekje) staat klaar. Gastvrouw of gastheer aanwezig. Bewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen wijze. Loop gewoon even binnen.U bent van harte welkom.

Energieloket Hilversum

19:00 uur | Energieloket HilverZon

Hilversummers kunnen met vragen over energiebesparende maatregelen in huis of het op duurzaamheid laten checken van een offerte van aannemer of installateur nu gratis terecht bij Hilversums eerste Energieloket dat elke week op dinsdag van 19.00 uur tot 21.00 uur de deuren opent aan de Lage Naarderweg 71A. Energiecoaches van HilverZon zijn aanwezig voor helder advies. Ook kunnen zij voorbeelden laten zien van mogelijke isolatiematerialen.

Woensdag 24 juli

Natuurbruggen

13:30 | Museum Hilversum

Fietsgilde 't Gooi rijdt op woensdag 24 juli de middagtocht 'Natuurbruggen', vertrek om 13.30 uur vanaf de Kerkbrink Hilversum (Museum). De tocht gaat over de natuurbrug "Zanderij Crailoo", het grootste ecoduct ter wereld en over de nieuwere natuurbrug "Laarderhoogt". De gids geeft daar uitleg over. Deelname aan de tocht kost 3 euro per persoon. Voor meer informatie, zie www.fietsgilde.nl

Donderdag 25 juli

Open tekentafel

9:00 uur | De Kleine Lelie

Op donderdags is er de Open tekentafel. Een gratis creatieve activiteit voor volwassenen, begeleid door een vrijwilliger. Kom eens vrijblijvend langs. Kosteloos, en er is koffie. 9.00-10.30 uur.