De sfeer is los en toegankelijk.
De sfeer is los en toegankelijk. Foto: Bastiaan Miché

Vijfde Wonderfeel in 's-Graveland

HILVERSUM Ook wel het Lowlands van de klassieke muziek genoemd: Wonderfeel in het Schaep en Burgh in 's-Graveland. Maar liefst vierhonderd topmusici geven meer dan honderd optredens. Van barok tot minimal, met lijntjes naar jazz, wereld- en popmuziek.

Drie dagen, 19, 20 en 21 juli, lang muziek beleven in een losse en toegankelijke sfeer. De klassieke muziek klinkt op Wonderfeel in de volle breedte. Voor de alleseters is er daarnaast ook nog een aanbod van poëzie, dans, verhalen, muziekdocumentaires en natuurwandelingen. En voor kinderen (tot en met 18 jaar gratis toegang) is er een programma met muziektheater, knutselen en workshops.
Er zijn zeven podia. Bij het podium Ongehoord zijn verse, vernieuwende creaties te horen, zoals een wereldpremière van Aart Strootman en een productie van violiste en Dutch Classical Talent Diamanda Dramm. Het podium White Label presenteert rekbaar klassiek van minimal tot jazz met optredens van onder meer Gyan Riley, Mahsa Vahdat en Percossa. Bij Weeshuis van de Hits klinken klassieke kaskrakers door onder andere Ella van Poucke & Caspar Vos, Rosanne Philippens & Lidy Blijdorp en het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet.
SOLO staat voor solisten van divers pluimage met onder andere Ralph van Raat, Eline Hensels, Elicia Silverstein en Ramon van Engelenhoven. Op het grootse podium Het Veldstaan onder meer Fuse, NES, Pavel Kolesnikov, Judith van Wanroij, Tim Kliphuis met Bachs Brandenburgse Concerten en ook het eigen Wonderfeel Festival Orchestra onder leiding van Johannes Leertouwer.
De Schuur combineert verhaal of muziek met bewegend beeld, zoals Shapes of Time van Oene van Geel & Mark Haanstra.
Voor meer info en tickets, zie www.wonderfeel.nl.