Fietsgilde 't Gooi rijdt de dagtocht 'Van Zodden naar Buitenplaats.
Fietsgilde 't Gooi rijdt de dagtocht 'Van Zodden naar Buitenplaats.

Donderdag 25 juli

De Alledaagse Dudok

12:00 uur | Architectuur Centrum

De alledaagse Dudok verbeeldt thema's als sjabloon, icoon en identificatie enerzijds, en citymarketing en place-making anderzijds. Aan de hand van objecten, amateurkunst en foto's laat deze tentoonstelling zien hoe het raadhuis niet alleen in de internationale vakwereld een icoon werd, maar ook terecht kwam in de huiskamers van Hilversum. De 'alledaagsheid' van Dudok is ook terug te vinden in de ontwerpen die hij maakte voor 'gewone' gebouwen, zoals de stal in de Hertenkamp of het clubhuis van Roeivereniging Tromp. Het DAC is geopend van donderdag t/m zondag.

Music around the fireplace

20:30 uur | De Stookplaats

Écht luisteren naar singer-songwriters. Elke laatste donderdag van de maand treden 3 artiesten volledig akoestisch op in het sfeervolle de Stookplaats in Hilversum, waar de houtkachel brandt en de speciaalbiertjes koud staan. Gratis entrée.

Vrijdag 26 juli

Sportactiviteiten

10:00 uur | De Lieberg

De buurtsportcoaches organiseren ook dit jaar weer een spetterend zomeraanbod. Zes weken lang wordt er gesport en vooral veel plezier gemaakt. Deelnemen aan alle activiteiten is gratis. Voor meer informatie: http://bit.ly/zomervakantieprogramma

Gezelligheidssoos

10:00 | De Koepel

Een gezellige ochtend voor een kop koffie, rummikub, klaverjassen, soms een lunch, soms een uitstapje. Maar het contact en gezelligheid staan bovenaan. Bijdrage is 3 euro per maand. Informatie Gert Bos : 06-19227082.

Zaterdag 27 juli

Van Zodden naar Buitenplaats

10:00 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde 't Gooi rijdt de dagtocht 'Van Zodden naar Buitenplaats, vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum (Museum). De tocht voert u door een uniek land-schap van zodden en trilvenen. U fietst door het rustgebied van de Breukeleveense Eendenkooi richting Tienhoven en vervolgens langs de Vecht via Slot Zuylen en Westbroek weer terug naar Hilversum. Kosten: € 3,00 p.p. U dient zelf zorg te dragen voor een lunchpakket. Voor meer informatie, zie www.fietsgilde.nl.

Maandag 29 juli

Weg en Wijzer

10:00 uur | Wijkcentra

Voor al je vragen rondom administratie, formulieren, inkomen, toeslagen, voorzieningen, werk en meer: Maandag 10.00-11.30u: wijkcentrum Lopes Dias, dinsdag 15.30-17.00u: wijkcentrum Kleine Lelie, donderdag 10.00-11.30u: wijkcentrum St. Joseph.

Rondleiding voor Viore

14:00 uur | Pinetum Blijdenstein

De botanische tuin Pinetum Blijdenstein houdt op maandag 29 juli een rondleiding voor bezoekers van Viore. Het thema van het Pinetum dit jaar is 'Beter met planten'. In dit thema zit ook verweven hoe de natuur ons welbevinden beïnvloedt. Je kunt ook meegaan met de rondleiding 'Beter met planten' van 14.00 tot 16.30 uur. Kosten € 7,50. Als je wilt deelnemen of als je meer informatie wil, kun je ons mailen via vrijwilligers@viore.org. Bellen kan natuurlijk ook: 035-6853532.

Tai chi

15:00 uur | Viore

Bij Viore, het centrum voor iedereen die leeft met kanker, kun je elke maandagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur tai chi-lessen volgen. Tai chi is van oorsprong een oude Chinese vechtkunst. De lessen worden verzorgd door een ervaren docent. Zij houdt rekening met ieders mogelijkheden en eventuele beperkingen. Deelname aan de lessen kost €5,- per keer. Aanmelden kan via programma@viore.org. Bellen kan ook: 035-6853532.

Zomerbridge

19:30 uur | Nieuw Kerkelanden

Bridgen in de zomer in Hilversum kan bij bridgeclub Bei-Air op maandag- en woensdagavond van 24-6 t/m 22-8-2019. De kosten bedragen 5 euro per paar. Aanvang 19.30 uur; gaarne aanwezig om 19.15 uur. Voor nadere info zie: www.nbbclubsites.nl/club/24065

Dinsdag 30 juli

Koffie-inloop

10:00 uur | Wijkcentrum de Geus

Elke dinsdag en donderdag gezellige inloop vanaf 10 tot 12 uur. De koffie of thee (met koekje) staat klaar.Gastvrouw of gastheer aanwezig.Bewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen wijze. Loop gewoon even binnen.U bent van harte welkom.

Zomerbloemen schikken

10:30 uur | Viore

Volg dinsdag 30 juli de kleurrijke vrolijke workshop zomerbloemen schikken bij Viore. Aan de hand van mooie voorbeelden maak je je eigen bloemstuk dat je mee naar huis mag nemen. Kosten: 7,50 euro. Aanmelden: vrijwilligers@viore.org

Energieloket Hilversum

19:00 uur | Energieloket HilverZon

Hilversummers kunnen met vragen over energiebesparende maatregelen in huis of het op duurzaamheid laten checken van een offerte van aannemer of installateur elke dinsdag van 19 tot 21 uur gratis terecht bij het Energieloket van HilverZon voor advies.

Woensdag 31 juli

Bijbelstudie

19:30 | Peter Planciusplein 12

Elke woensdag om 19:30 organiseert Evangeliegemeente De Deur Bijbelstudies. Aan de hand van Gods woord gaan we aan de slag met praktische vragen over hoe het christenleven te leven.

Vrijdag 2 augustus

Koffie-inloop

13:30 uur | Maatjesproject

Elke eerste vrijdag van de maand is er koffie-inloop in de ontmoetingsruimte van het Maatjesproject aan de Orchideestraat 8. U bent van harte welkom van 13:30 - 15:30 uur voor een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij.