Opening meldpunt huurklachten

HILVERSUM Dat er klachten zijn over huurkwesties is niet voor het eerst en zeker niet voor het laatst. Naar aanleiding van het verhaal over de nieuwe appartementen in het Noordse Bosje van vorige week in deze krant heeft SP Hilversum besloten een meldpunt te openen waar Hilversummers hun huurklachten kunnen indienen.

Wat de socialisten betreft loopt het nu de spuigaten uit in Hilversum. Na artikelen over nieuwbouwcomplexen met veel gebreken op de Verbindingslaan en het Noordse Bosje in De Gooi en Eembode én recent een reportage in Hart voor Nederland van SBS6 over het nieuwe gebouw aan de Dasselaarstraat, waar na de enorme regenbui van vrijdag 12 juli enorme lekkage was, is het tijd om in actie te komen.
Zeker ook omdat de SP zelf zegt met enige regelmaat klachten te ontvangen. "Recente publicaties in de media laten zien dat op verschillende sociale huurlocaties zaken met betrekking tot achterstallig onderhoud en gebreken spelen. De klachtafhandeling gaat zeer matig", meldt de SP. Nu gaat de partij klachten over bijvoorbeeld achterstallig onderhoud, gebreken in de woningen, hoge servicekosten, klachtenafhandeling of woonoverlast verzamelen en er samen met de huurders mee aan het werk. Wie een melding wil maken, kan dat vanaf nu doen via huurklachten.hilversum@gmail.com.

5