Het Herenplein als openluchtbios.
Het Herenplein als openluchtbios. Foto: Bastiaan Miché

Film by Night is drie dagen lang openluchtbioscoop

HILVERSUM Filmtheater Hilversum vertoont in augustus meer films in de open lucht. Naast het jaarlijkse cadeau aan de Hilversummers in het Dudokpark - de IJslandse feelgoodfilm Woman at War op zaterdag 17 augustus - kunnen filmliefhebbers nog van drie films in de buitenlucht genieten.

'Film by Night' staat op het programma van de culturele instelling. Donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus houdt zij deze driedaagse. Dan tovert het filmtheater het Herenplein om in een openluchtbioscoop. Drie avonden achtereen krijgen de bezoekers een film te zien die pas later in 2019 in de bioscoop te zien is.

Filmtheater Hilversum start op donderdag 29 augustus met de voorpremière van Pavarotti. Dit is een film over Luciano Pavarotti (1935-2007), een van de meest bekende operazangers ooit. De Italiaan kende een leven met uitzonderlijke hoogtepunten en zware dieptepunten. Met beelden uit het familiearchief, interviews en tv-registraties brengt regisseur Ron Howard een ode aan wellicht een van de grootste artiesten aller tijden. Het script voor 'Pavarotti' komt van Mark Monroe, de schrijver van 'The Beatles: Eight Days A Week'.
Welke twee andere gloednieuwe films op de rol komen te staan, is nu nog niet bekend. Dat maakt het filmtheater later bekend. Kaarten voor Film by Night kosten 10 euro, inclusief drankje naar keuze. Tickets zijn te koop aan de kassa aan het Herenplein of te bestellen via www.filmtheaterhilversum.nl.