Werkstraf voor mishandeling in café Groest

HILVERSUM De politierechter in Almere heeft een 20-jarige Hilversummer veroordeeld tot een werkstraf van negentig uur, waarvan dertig voorwaardelijk wegens mishandeling van twee mensen op 24 maart van dit jaar in café Shots aan de Hilversumse Groest.

Bovendien moet de man een cursus volgen over het gebruik van middelen. De Hilversummer kon zich niets meer herinneren van het incident, dat vlak voor sluitingstijd rond 4.00 uur plaatsvond.

Volgens de twee slachtoffers vroeg de man hen om een sigaret. Er ontstond een 'bijdehand' gesprek, waarop de Hilversummer één van hen in het gezicht sloeg met de vlakke hand. Een getuige hoorde de klap. Ook de twee portiers van Shots zagen het gebeuren en grepen direct in.

Toen de rust weer gekeerd was en zij wegliepen, gaf de Hilversummer de andere man een kopstoot, zo zagen een aantal omstanders. Het slachtoffer liep een gebroken neus op. De man had twijfels over het verhaal want 'ik rook helemaal niet'.

2 'Nooit meegemaakt'


Verwarde vrouw kleedt zich uit

HILVERSUM Met de tropische temperaturen van vorige week was het nauwelijks te doen. Iedereen zocht naar verkoeling, al bleek dat lang niet voor iedereen goed te lukken. Zo bleek vrijdag bij Station Hilversum.

Een verwarde vrouw trok 't niet meer en kleedde zich in de stationshal uit. De politie kwam ter plaatse. Agenten konden geen contact met haar maken en constateerden dat de vrouw bloedheet aanvoelde en volop transpireerde. De ambulance werd met spoed gebeld. De vrouw is met ernstige oververhitting naar het ziekenhuis gebracht.