Ondernemers bekijken meer samenwerking

HILVERSUM Gaan de diverse ondernemersverenigingen in Hilversum elkaar meer op zoeken? Het ziet ernaar uit van wel. BVHilversum maakt bekend dat er behoefte is om in de toekomst meer te gaan samenwerken en dan vooral als het gaat om belangenbehartiging.

Vertegenwoordigers van BVHilversum, waarbij zo'n 200 lokale ondernemers zijn aangesloten en afgevaardigden van andere ondernemersverenigingen, waaronder OVZW, de Gijsbrecht en het Arenapark/Laapersveld, hebben elkaar onlangs gesproken over een eventuele samenwerking. Het Media Park kan zich hier bij aansluiten. "In het belang van alle ondernemers in Hilversum zijn alle verenigingen het er namelijk over eens dat een samenwerking waarbij op generieke onderwerpen één stem namens alle ondernemersverenigingen vele malen sterker is, dan meerdere losse stemmen", zo meldt BVHilversum.

De deelnemers hebben de intentie uitgesproken om verdere samenwerking te gaan onderzoeken om deze dan nader in te vullen. De krachtenbundeling moet ertoe leiden dat de verenigingen, die hun eigen identiteit behouden, beter één front kunnen vormen. De voorlopige gedachte is dat een dergelijke samenwerking bijvoorbeeld in een convenant vormgegeven zou kunnen worden.


'Haar kinderen speelden hier''

Vervolg van de voorpagina

Voorzitter Wilma Fennema van speeltuin Erfgooierskwartier zag het beeld van leeuw Herman op de verkoopsite van Facebook en besloot te reageren. "Die mevrouw bleek op Trompenberg te wonen en gaf aan dat haar kinderen hier vroeger speelden", vertelt Fennema. "En dus besloot ze dat de leeuw naar de speeltuin ging."

De vorige eigenaar wilde van de leeuw af, omdat ze verhuist. Wel moesten medewerkers van de speeltuin het beeld zelf ophalen. Na een oproep op (opnieuw) Facebook was iemand van de gemeente zaterdag bereid de leeuw naar zijn nieuwe thuis te brengen. Dat was aan de ene kant 'hilarisch', vertelt Fennema, maar ook 'best spannend om hem opgetild te krijgen'. "Hij is gigantisch groot. Maar uiteindelijk staat Herman op zijn plek. En je kunt er echt niet omheen."